Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Oproep tot het indienen van voorstellen: co-creatie van ECMS-instrumenten

Winnaars van de oproep tot het indienen van voorstellen 2018

Winnaars 2018

1. De vitrine

Appel_voorstel_La_Vitrine
Appel_voorstel_La_Vitrine
La Vitrine is een oude zeecontainer die is omgetoverd tot een nomadische tentoonstellingsruimte die naar verschillende locaties in Brussel wordt verplaatst. De tentoonstelling blijft drie weken in elke gemeente, met een nieuw decor en nieuwe kunstenaars voor elke locatie, in het bijzonder Afro-kunstenaars. La Vitrine wil afstand nemen van het imago van kunstgaleries, die vaak als te kil worden beschouwd. Het gaat er niet om een ruimte binnen te gaan met precieze codes, maar om aanwezig te zijn in de straat waar de codes worden gedeeld.


Projectsponsor : MangooPickle vzw

Voltooiingsperioden
SHOWCASE 1: BRUSSEL, Rue du Trône, 24 augustus > 9 september 2018.
SHOWCASE 2: JETTE, Kardinaal Mercierplein, 12 > 28 oktober 2018.

Bezoek de Showcase-pagina op onze website www.africalia.be




2. Making Men - Overmoedigheid of geweld met vertraging

Oproep tot het indienen van voorstellen_Making_men_dunia_dance
Oproep tot het indienen van voorstellen_Making_men_dunia_dance
Making Men is een co-creatie van een Afro-contemporary dansvoorstelling die het thema van gender en, meer specifiek, mannelijkheid aansnijdt: de evolutie en impact ervan op onze samenleving, in het bijzonder op jonge mannen. Het doel is om samen een choreografische taal te creëren gebaseerd op een mix van artistieke en culturele ideeën. De creatieperiode zal worden gevolgd door een reeks professionele voorstellingen en workshops voor jongeren in middelbare scholen, waaraan de dansers zullen deelnemen als facilitators.


Projectleiders : Dunia Dansgezelschap, Afrikera Kunst TrustMijim

Productieperiode : oktober 2018 - maart 2019

Bezoek de pagina Making Men op onze website www.africalia.be




3. Sankara erfenis akte II

Oproep_voorstel_Sankara
Oproep_voorstel_Sankara
Sankara Legacy Act II is de tweede fase van een evenement in de vorm van een multidisciplinair festival dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 april 2018. Het doel van het project is de 30e verjaardag te herdenken van het overlijden van Thomas Sankara, president van Burkina Faso, die op 15 oktober 1987 werd vermoord na slechts 4 jaar aan het hoofd van het land te hebben gestaan. Door middel van verschillende artistieke voorstellen en vormen zal het project verder gaan dan herdenken en de erfenis van Thomas Sankara in vraag stellen in het licht van onze tijd.


Projectleiders : Afropees Project, Espace Ochola

Productieperiode : 13 > 15 april 2018

Bezoek de pagina over dit festival op onze website www.africalia.be




4. Opstaan.be

Oproep_voorstel_Standplaats_mannen
Oproep_voorstel_Standplaats_mannen
Debout.Be is een hedendaags kunstproject van beeldend kunstenaar Bruce Clarke ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de genocide in Rwanda in 1994. Het project omvat de permanente beschildering van een staande figuur op een Brusselse gevel. Het werk is te zien op 34-36 Meiboomstraat, 1000 Brussel, en maakt deel uit van "PARCOURS Street Art" van de Stad Brussel.


Projectleiders : Muyira - Kunst en geheugen, Bruce Clarke

Productieperiode : april 2018 - april 2019

Bezoek de pagina over dit werk op onze website www.africalia.be








5. Ontbrekend

Oproep_voorstel_Missing
Oproep_voorstel_Missing
Missing is een multidisciplinaire performance die video, dans en tekst combineert over een jongen die praat met zijn afwezige vader. Adams Mensah kruipt in het huid van een elfjarige jongen die zijn vader nooit heeft gezien. Adams beschrijft de verwarring, het gemis, de hoop en de teleurstelling van de jongen. Missing is een toegankelijke maar kritische voorstelling die verder wil gaan dan de beelden die gepaard gaan met de thema's migratie en globalisering.


Projectleiders : kunstZ, Adams Adjetey Mensah

Productieperiode : april - juni 2018

Bezoek de pagina Vermist op onze website www.africalia.be




6. PRISM

Oproep_voorstel_Prisma
Oproep_voorstel_Prisma
In haar film PRISM wil regisseur An van Dienderen experimenteren met de problematiek achter het exquise lijk door middel van co-creatie. Zo wil ze specifieke belichtingsstrategieën samenbrengen die een groep filmmakers met verschillende achtergronden gebruikt om verschillende soorten huid te belichten. Dit project kijkt naar de tegenstelling tussen realiteit en fictie, verbeelding en observatie, representatie en ervaring, met als uitgangspunt het belang van het beeld in onze interculturele samenleving.


Projectleiders : Elektrischer Schnellseher vzw, An Van Diederen

Productieperiode : voorjaar 2018 - winter 2020

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief