Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.
Cultuur is het
fundament
en het einddoel
van menselijke ontwikkeling.

Creativity is life.

Cultuur en creativiteit zijn essentiële elementen van duurzame menselijke ontwikkeling en belangrijke factoren van de toekomstige economie van het Afrikaanse continent.

AFRICALIA implementeert deze visie actief door creatieve mensen en organisaties te empoweren, samenwerking aan te moedigen, groei te ondersteunen en hen te verbinden met een breder netwerk.

Dankzij deze inspanningen, zet AFRICALIA zich in om de transformerende kracht van cultuur en creativiteit te benutten om economische innovatie en sociale vooruitgang in heel Afrika te stimuleren.

Creativiteit zet aan tot samenwerking

AFRICALIA werkt samen met verschillende Afrikaanse, Belgische en Europese organisaties om haar doel te bereiken. In Afrika voeren we werkprogramma's uit die nauw aansluiten bij het culturele weefsel van de burgermaatschappij in elk land.

Creativiteit zet aan tot actie

AFRICALIA werkt samen met een vijftiental organisaties en netwerken in 7 Afrikaanse Sub-Sahara landen. Onze partners zijn actief in verschillende creatieve sectoren: audiovisueel, podiumkunsten, literatuur en beeldende kunst. Elke samenwerking is gebaseerd op wederzijds respect en een samenwerking op lange termijn. Lees meer op onze blog.

Creativiteit binnen handbereik

AFRICALIA coproduceert boeken en documentaires die hedendaagse culturele uitingen in Afrika ontsluiten. Afrika wordt doorkruist door culturele stromingen die haar een sterke identiteit geven en creatieven hebben nood aan contacten en uitwisselingen om deze diversiteit verder te verrijken.

Kerncijfers

In 2022 zal de steun van Africalia zich toespitsen op culturele tewerkstelling, opleiding, toegang en deelname voor iedereen aan het culturele leven in 8 partnerlanden.

1364778
Aantal mensen bereikt door partneractiviteiten.
3547
Aantal gecertificeerde mensen dat tijdens het jaar is opgeleid.
144
Jaarlijks aantal culturele spelers uit elk land dat door de partners wordt geïncubeerd

Contact

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt.

E-mailadres
africalia@africalia.be

Telefoon
+32 2 412 58 80