Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Afrique Créative

Afrique_creatief_visuel_depliant2

Afrique Créative in een paar woorden

Dit programma wordt gefinancierd door AFD en uitgevoerd door een consortium gevormd door Africalia, Investeerders & Partners (I&P), Zhu Cultuur en Bayimba Foundation wil de structurering van het culturele en creatieve ecosysteem aanmoedigen door de ontwikkeling, het verbeteren van vaardigheden en het netwerken van bedrijven in de culturele en creatieve sector in Afrika te ondersteunen. Afrique Créative is gericht op ondernemers die creativiteit en ondernemingszin combineren om hun potentieel op het gebied van het creëren van banen en economische groei te maximaliseren.

img_3097.jpg

Afrique Créative in de praktijk

In 2019a eerste oproep voor sollicitaties steunde 9 ondernemers uit 4 landen (Burkina Faso, Marokko, Oeganda en Senegal) van september 2019 tot oktober 2021. Deze projecten hebben tussen de 75.000 en 125.000 euro toegewezen gekregen voor technische en financiële ondersteuning.

In april 2021AFD heeft opnieuw vertrouwen in het consortium dat dit programma uitvoert, waardoor een nieuw project kon worden opgestart. tweede oproep tot het indienen van aanvragen in 9 landen. (Burkina Faso, Ivoorkust, Ghana, Senegal, Kameroen, Democratische Republiek Congo, Oeganda, Marokko, Tunesië).

Aan het einde van de aanvraagperiode, 17 ondernemers werden geselecteerd om deel te nemen aan de pre-incubatiefase. In deze 12 weken durende fase kregen de ondernemers ondersteuning op gebieden als :

- (Her)structureren van hun bedrijfsmodellen
- Hun opschalingsstrategie bepalen en hun versnellingsdoelstellingen definiëren
- Hun versnellingsproject en de financieringsaanvraag ingediend bij Afrique Créative herwerken
- Werken aan de financiële projecties voor dit versnellingsproject
- Bereid je voor om hun versnellingsproject aan de jury voor te leggen.

8 aannemers waren winnaars tijdens deze periode. Ontdek ze hier !

Update 2023oproep tot inzendingen voor de 3e editie van het programma Creatief Afrika werd gelanceerd van 19 oktober tot 15 november 2023. 

Voor meer informatie: www.afriquecreative.fr
Facebook : www.facebook.com/afriquecreative

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief