Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Paul Panda Farnana, een vergeten leven

16,00

SKU paul-panda-farnana-une-vie-oubliee Categorie Label

Beschrijving

cover_bd_paul-panda-farnana
cover_bd_paul-panda-farnana

Het stripverhaal Paul Panda Farnana, een vergeten leven bevat het werk van 4 Congolese cartoonisten van de vereniging in Kinshasa BD Kin Label Asimba Bathy, Djemba Djeis, Yann Kumbozi en Dody Lobela. Antoine Tshitungu Kongolo bedacht het historische kader en het originele script. Hun talenten zijn samengebracht om het leven van een uitzonderlijke man te illustreren.

Het verhaal van Paul Panda Farnana begint in Congo aan het eind van de 19e eeuw.th eeuw. Het is het verhaal van een Congolees kind wiens lot hem op 7-jarige leeftijd naar Europa bracht. Verwend door een Belgische familie, groeide hij op in Brussel rond een piano, studeerde tuinbouw en perfectioneerde zijn kennis van tropische planten. Als jongvolwassene stuurde de Belgische regering hem op missie naar het land van zijn voorouders, waar hij de realiteit van koloniale slavernij ontdekte. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, nam hij dienst en werd hij gevangen genomen door de Duitsers. Wat volgde was een pijnlijke gevangenschap voor deze briljante intellectueel wiens sociale gevechten en humanistische eisen legendarisch zouden worden.

De platen worden aangevuld met een chronologie, uittreksels uit toespraken en geschriften van Paul Panda Farnana en een contextuele tekst van André Lye Yoka.

Presentatie van de auteurs

Asimba Bathy Asimba werd in 1956 geboren in Watsa en groeide op in Kinshasa, waar hij reclame studeerde aan de Académie des Beaux-Arts. In 2007 richtte hij de vereniging BD Kin Label op, waar hij verschillende stripbladen en collectieve albums coördineert, waaronder Congo 50. In 2014 publiceerde hij Paniek in Kinshasazijn eerste soloalbum.

Djemba Djeis Djemba, geboren in 1960 in Kinshasa, publiceerde zijn eerste tekeningen op 17-jarige leeftijd. Striptekenaar voor TijdschriftHij is een van de oprichters van BD Kin Label, heeft meegewerkt aan een aantal collectieve albums en heeft een aantal werken geschreven voor de Kimbanguist Church.

Yann Kumbozi Yann, geboren in 1988, is illustrator en lid van BD Kin Label en Optimum Agence. Tijdens zijn studies aan de Académie des Beaux-Arts publiceerde hij korte verhalen zoals storybordeur. In 2012 werd hij aangenomen door B3 matrix, een animatiestudio.

Dody Lobela Doddy is geboren in 1974 en woont in Kisangani. Hij publiceert in Kin Label magazine. Hij nam deel aan het collectieve album Stripverhalen vertellen het verhaal van Afrika en produceert regelmatig educatieve borden om het bewustzijn te vergroten.

Antoine Tshitungu Kongolo Antoine, geboren in 1957 in Lubumbashi, is schrijver, dichter, onderzoeker, schrijver van korte verhalen en essayist. Hij heeft verschillende literaire prijzen gewonnen, waaronder de Pablo Neruda-Gabriela Mistral Prijs in 1985 en 1986. Hij is professor aan de Universiteit van Lubumbashi en heeft verschillende boeken geschreven om de aandacht te vestigen op Afrika en zijn literatuur.

De strip kopen

Prijs: €16.00

Technische gegevens

De editie is beschikbaar in twee talen (Frans en Nederlands)
Uitgever: vzw Africalia, in samenwerking met de vereniging BD Kin Label
Publicatiedatum: december 2014
ISBN : 978-29-6015-670-6

Stripformaat: 312 x 230 mm
Harde kaft
Afdrukken in kleur
135 g papier / glanzend papier
Aantal pagina's: 60 pp. (40 platen waaraan 20 pagina's moeten worden toegevoegd die overeenkomen met: titelpagina, voorwoord, chronologie, woorden en geschriften van Paul Panda Farnana, colofonsponsoring...)

Bijkomende informatie

Gewicht 515 g

Vergelijkbare publicaties

Andere publicaties

Machini

21,00
Details