Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Machini

21,00

SKU machini-frank-mu Categorie

Beschrijving

machini-deksel-bandau-sd.jpg

In Lubumbashi wordt het dagelijks leven van de inwoners op zijn kop gezet door een voorspelde milieuramp. Machini (2019), een korte animatiefilm, maakt op meesterlijke wijze gebruik van de stopmotiontechniek en ruwe materialen zoals kiezels, krijt en roestige voorwerpen om vervuiling en de exploitatie van menselijke en natuurlijke hulpbronnen aan de kaak te stellen. De Democratische Republiek Congo, met 's werelds grootste voorraden lithium en kobalt, vormt het decor voor een kritische reis die de fatale verbanden van de wereldeconomie blootlegt.

Franck Mukunday en Tétshim werkten vier jaar samen aan deze korte film over de milieu- en gezondheidsschade die de mijnbouw in hun land veroorzaakt. De familie van Tétshim woont in een wijk vol zuur, terwijl Franck Mukunday opgroeide in de buurt van de afvalstortplaatsen van Gécamines, het bedrijf dat de mijnen al sinds de koloniale tijd beheert.

PRESENTATIE VAN DE AUTEURS

Franck Mukunday is geboren in 1983 in Lubumbashi, waar hij woont en werkt. Na zijn communicatieopleiding aan het Institut supérieur interdiocésain Monseigneur Mulolwa, richtte hij zich op animatie. In 2007 werkte hij samen met Tétshim, Angelo Nzeka en Trésor Makonga, met wie hij de korte film 2D Mamiwata maakte. In 2010 richtte hij samen met Tétshim de studio Crayon du cuivre op in Lubumbashi.

Tezhim werd in 1980 geboren in Kinshasa en groeide op in Lubumbashi, waar hij woont en werkt als striptekenaar en perstekenaar en als illustrator. Na zijn studie Latijn en Filosofie in de Geesteswetenschappen en Informatie- en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Lubumbashi, begon hij in 1998 zijn carrière als illustrator, striptekenaar en striptekenaar.

KOOP DE STRIPS

Prijs : 20€
Om de strip te kopen: africalia@africalia.be

TECHNISCHE GEGEVENS

De editie is beschikbaar in drie talen (Frans, Nederlands en Engels)
Uitgever: vzw Africalia in samenwerking met Negenentwintig studio & productie, De 5e laag | 5c
Wettelijk depot: d-20229500-3
ISBN : 978-2-39008-056-5

-Comisch formaat

  • Harde kaft
  • Afdrukken in kleur
  • Aantal pagina's: 70

Bijkomende informatie

Gewicht 780 g

Vergelijkbare publicaties

abonneer u op onze

Nieuwsbrief