Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

1000 Brussel

De Vitrine

De Vitrine

Er zijn 2 showcases gepland voor deze zomer/herfst 2018 en deze zullen het werk van 9 kunstenaars presenteren.


VENSTER 1 Joachim G Damus (foto) en Florence Akyams (illustratie).
Locatie: Troonstraat, 1000 Brussel (voor het ING-kantoor op de kruising met de Marnixlaan) - 24 augustus > 9 september 2018.

VENSTER 2 Esohe Weyden (Poëzie, tekenen), Dauphine Raisin (Illustratie) en May Li Sterkendries (Foto).
Locatie: Kardinaal Mercierplein, 1090 Jette (Brussel) - 12 > 28 oktober 2018.

Er zullen elk weekend evenementen zijn:

Vrijdag van 17.30 tot 21.30 uur: ontmoet de artiesten / dj's / live optredens
Zaterdag van 15.00 tot 21.30 uur: ontmoetingen met kunstenaars / participatieve workshops / live muziek / live optredens
Meer informatie over het project


De Vitrine
De Vitrine
De Vitrine is bedoeld om een samenleving te weerspiegelen waarin individuen zich vermengen door overdracht van voorouders, invloeden uit het verleden en heden, en diverse en gevarieerde ontmoetingen. In het bijzonder wil het project bij elke editie Afro-kunstenaars in de schijnwerpers zetten. Het project kiest voor de benadering van het creëren van groepen kunstenaars die representatief zijn voor onze samenleving, door kunstenaars van verschillende afkomst op de voorgrond van het podium te brengen, hen in staat te stellen een kruispunt te vinden in hun persoonlijke wortels en een gezamenlijke creatie te ontwikkelen rond het thema "cultureel erfgoed".

La vitrine wil afstand nemen van het imago van kunstgaleries, die vaak als te kil worden beschouwd. Het definieert zichzelf als een nieuwe, atypische tentoonstellingsruimte: de kunstenaars/collectieven zullen niet werken vanuit een vooraf ingerichte, stereotype ruimte of structuur, maar vanuit ontmoetingsruimtes die met en tussen leden van het publiek worden gecreëerd rond artistieke objecten en performances. Het idee hier is niet om een ruimte binnen te gaan met precieze codes, maar om aanwezig te zijn in de straat waar de codes worden gedeeld.
Presentatie van de projectleider


MangooPickle is een jonge non-profitorganisatie die cultuur en kunst wil promoten door projecten op te zetten met creatieve en originele concepten. Ze wil de Belgische hoofdstad nieuw leven inblazen en een verandering teweegbrengen in de Belgische vrijetijds-, cultuur- en amusementssector. Haar aanpak is vooral een initiatief om een nieuwe manier voor te stellen voor het delen, ontdekken en consumeren van kunst en cultuur voor iedereen.
Credits


Dit project is een van de winnaars van deoproep tot het indienen van voorstellen 2018 van Africalia.

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief