Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

KIKK-Festival

Het KIKK festival werd opgericht in 2011 en richt zich op het bouwen van bruggen op het gebied van kunst, creativiteit, wetenschap, cultuur en technologische innovatie. KIKK festival is de samenkomst van evenementen, de productie van artistieke werken en het voortstuwen van nieuwe creatieve en artistieke projecten.

Elk jaar organiseert KIKK het gelijknamige internationale festival in Namen, dat digitale praktijken in de breedste zin van het woord viert.

De bijdrage van KIKK aan de resultaten van het programma zal plaatsvinden via het KIKK-festival en zal gericht zijn op:

1/ Het organiseren van conferenties en workshops over culturele dekolonisatie en digitaal kolonialisme met deelname van Afrikaanse kunstenaars/onderzoekers (inclusief de diaspora).

2/ Organisatie van de tentoonstelling AFRIKIKK. Om het paradigma van universele technologie en gestandaardiseerde behoeften te deconstrueren, wil KIKK rekening houden met Afrikaanse kennissystemen (inclusief de diaspora) door digitale kunst te benaderen vanuit het standpunt van de huidige praktijken en het onderzoek van Afrikaanse digitale kunstenaars, en door aandacht te besteden aan thema's als afrofeminisme, afrotopos, immaterieel erfgoed, enzovoort.

312211398_656501939266479_7630933960291930313_n.jpg
@KIKK

Contact

Alice Massart Alice Massart
Website

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief