Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Hedendaags Congolees theater

13,00

SKU theater-congolais-contemporain Categorie

Beschrijving

cover_leven_theater_congolais_contemporain
cover_leven_theater_congolais_contemporain

Dit boek bevat drie toneelstukken van auteurs uit de Democratische Republiek Congo:

- Einsteinnette (David-Minor Ilunga)
- Verkeerstoren (Célestin Kasongo)
- Gevangenen van Ekafela (Jonathan Kombe)

Met dit boek, Africalia, is de Teermac des Auteurs en Lansman Editeur hopen bij te dragen aan de opkomst van jonge, getalenteerde Congolese toneelschrijvers.
Met de steun van Africalia ontwikkelt de Tarmac des Auteurs in Kinshasa een kweekvijver voor nieuwe generaties toneelschrijvers. Door (jonge) toneelschrijvers aan te moedigen de sprong te wagen, maar ook door een indrukwekkende reeks gekwalificeerde sprekers uit te nodigen om hen aan te moedigen na te denken over de specifieke aard van toneelschrijven, over problemen van inhoud en vorm, over taal, enzovoort.

Deze drie stukken zouden een eerste stap moeten zijn in de verrijking van het theaterrepertoire van de DRC, waardoor de vele gezelschappen van het land nieuwe manieren krijgen om op te treden. Maar de ambitie is natuurlijk ook om deze nieuwe stukken buiten de landsgrenzen te laten ontdekken, met, wie weet, de sleutel tot meerdere uiteenlopende creaties in de vier uithoeken van de Franstalige wereld.

Het Congolese theater houdt nooit op te bestaan, het maakt deel uit van het dagelijkse leven van de mensen van Kin, Lushois, Matadiens, Boyomais, Bukaviens, Mbandakais... Het leeft in de wijken, soms gevoed door humor en cynisme om beter uitdrukking te geven aan het dagelijkse leven van de bevolkingen waarvan het meestal de scherpe weerspiegeling is.

De auteurs

David-Minor IlungaGeboren in Kinshasa op 17 september 1986. Als kind ontwikkelde hij een passie voor het gesproken woord. In 2003 begon hij zijn avontuur met het theater. Kort na een korte periode als acteur ontpopte hij zich tot een auteur die de aandacht zou trekken van de Tarmac des Auteurs, waarvan hij momenteel lid is.

Célestin KasongoGeboren op 1 november 1969 in Kolwezi. Hij is theateracteur en schrijver, leidt een amateurtheatergezelschap in Lubumbashi en doceert scheikunde. Hij heeft verschillende toneelstukken geschreven.

Jonathan Kombegeboren in Kisangani, is acteur, schrijver, scriptschrijver en tekstschrijver. Hij begon met schrijven in 2006 bij de Tarmac des Auteurs. Hij is ook mensenrechtenactivist.

Het boek kopen

Prijs: €13.00

Lansman Editeur. De publicatie van dit boek werd ondersteund door Africalia.

Bijkomende informatie

Gewicht 150 g

Vergelijkbare publicaties

Andere publicaties

Machini

21,00
Details
abonneer u op onze

Nieuwsbrief