Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

KUNSTINITIATIEF RWANDA

RWANDA KUNSTINITIATIEF - RAI
RWANDA KUNSTINITIATIEF - RAI

Rwanda Arts Initiative (RAI) is een non-profitorganisatie die in 2012 is opgericht om de Rwandese kunst- en cultuurindustrie te ontwikkelen en te professionaliseren door het opzetten van een incubator in Kimihurura. De belangrijkste activiteiten van de organisatie zijn management, advies en expertise voor culturele projecten, training, productie en distributie, en belangenbehartiging bij overheden en particuliere instanties.

RAI werd opgericht met als doel cultuur en kunst te promoten als ontwikkelingsfactoren, de Rwandese economie te diversifiëren en het sociale en culturele leven van het land te verrijken. RAI zet zich daarom in om de regionale culturele industrie te versterken door partnerschappen aan te gaan met culturele actoren in de Oost-Afrikaanse Gemeenschap (waaronder Burundi, Oeganda, Kenia en Tanzania) en de DRC, en door bruggen te slaan naar Zuid-Zuidsamenwerking met landen als Burkina Faso.

Programma 2017-2021: Africalia ondersteunt de versterking van het verenigings-, administratief en financieel beheer; de marketing van culturele goederen en diensten via een digitaal platform (Jaami Art Bank); opleidingen voor Rwandese culturele actoren op het vlak van management en belangenverdediging om ervoor te zorgen dat de overheid rekening houdt met de behoeften van de sector, alsook technische opleidingen voor jongeren.

Contact

Rwanda Kunst Initiatief RAI-logo
Rwanda Kunst Initiatief RAI-logo

info@rwandaartsinitiative.com
00250 788 858 773

Website : www.rwandaartsinitiative.com
Facebook : www.facebook.com/officialrwandaartisinitiative/
Instagram : www.instagram.com/rwandaartsinitiative/
Twitter : twitter.com/RwandaArtsIn
Een voorbeeld van hun werk: Tentoonstelling "Grote zwarte muziek" in Kigali

recente artikelen