Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

CINETOILE

Cinetoile-Ziff
Cinetoile-Ziff
Het belangrijkste doel van Cinetoile is om de promotie en distributie van Afrikaanse films in Afrika aan te moedigen.

Het project, opgezet door Africalia en gefinancierd door de Europese Commissie, liep gedurende 3 jaar van 2009 tot 2011. Het doel was om belangrijke werken uit de Afrikaanse cinema in de kijker te zetten en ze te promoten als cultureel erfgoed en als instrumenten voor de dialoog tussen bevolkingsgroepen.

De doelstellingen van Cinetoile waren als volgt:

  • De langetermijncapaciteit van lokale spelers versterken door hen en hun partners in staat te stellen een steeds groter publiek te bereiken, meer bepaald door gebruik te maken van reizende bioscoopfilms;
  • Het vergroten van het bewustzijn van doelgroepen die sociaal, economisch en geografisch achtergesteld zijn door toegang tot de expressie en inhoud van films uit verschillende Afrikaanse landen;
  • Culturele professionals bewust maken van de problemen bij de distributie van Afrikaanse films op het continent en van de actie van Cinetoile.

De ontwikkeling van het Cinetoile-project was gebaseerd op een netwerk van partners. De partners komen uit verschillende regio's van het continent en ondersteunen actief de Afrikaanse cinema. Ze vullen elkaar aan door de diversiteit van hun middelen en culturen.

De partners hebben hun krachten gebundeld om een globaal plan op te stellen voor het vertonen van Afrikaanse films en hebben samen een reeks activiteiten, seminars en bijeenkomsten ontwikkeld.

Download de brochure met de projectpresentatie


 

Partners

Zuid-Afrika - Rode vlag
www.redflag.co.za

Burkina Faso - Ambulante digitale bioscoop (CNA)
www.c-n-a.org

Kenia - Lola Kenia-scherm
www.lolakenyascreen.org

Mali - Ambulante digitale bioscoop (CNA)
www.c-n-a.org

Oeganda - Amakula Kampala Culturele Stichting
www.amakula.org

RD Congo - Studio Malembe Maa
studiomaa@hotmail.com

Tanzania - Internationaal filmfestival van Zanzibar (ZIFF)
www.ziff.or.tz

Zimbabwe - International Video Fair Trust (IVFT)
www.videofair.org.zw

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief