Adams Mensah

Missing

België

Missing - Adams Mensah


Missing is een multimediale voorstelling van Adams Mensah met video, dans en tekst over een jongen in gesprek met zijn afwezige vader.

Een elfjarig kind heeft zijn vader nog nooit gezien want die leeft in Europa. De toekomst van het kind ligt vast. Later, veel later, gaat hij naar deze onbekende man in het onbekende land. Maar tot het zover is, doet de fantasie zijn werk. Vader wordt een god. Tot hij de man ontmoet...

Adams Mensah kruipt terug in het hoofd van een elfjarig kind dat nog nooit zijn vader heeft gezien. Adams beschrijft de verwarring, het gemis, de hoop en de ontgoocheling van deze jongen.

Missing is een toegankelijke, maar kritische voorstelling die een verbreding betekent van beelden die gepaard gaan migratie en mondiale thema’s. Elke migratie heeft zijn eigen verhaal. Elke migratie draagt ook een universeel verhaal in zich.

Première Missing


vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni
18:00 - onthaal & diner*
20:30 - Missing
Locatie: Het Bos - Ankerrui 5 - 7, 2000 Antwerpen

Voorstelling van de initiatiefnemer


kunstZ is een artistieke broedplaats die de diversiteit van onze samenleving gebruikt als motor voor de vernieuwing en verbreding van de podiumkunsten.
De verhalen van migranten en nieuwkomers uit alle hoeken van de wereld zijn de basis van een nieuwe dramaturgie en openen het vizier op de mondiale werkelijkheid.

Adams Adjetey Mensah is een Ghanees-Belgische acteur, regisseur, schrijver en danser. Met Missing graaft Adams Mensah verder in zijn eigen bio en dat een logisch gevolg is van zijn autodidactisch parcours; waar hij vroeger in podiumproducties eerder als uitvoerder fungeerde, wil hij nu zijn rol opnemen als maker. Zijn inhoudelijke thema’s blijven de impact van migratie, identiteit en beeldvorming.

Credits


Concept en spel: Adams Mensah - spel: Danny Muboti - coach: Mohkallad Rasem en Helder Seabra

Een productie van kunstZ, met de steun van Africalia, Stad Antwerpen. Met dank aan Het Bos & Otark Productions.

Dit project was geselecteerd in de oproep tot voorstellen 2018 van Africalia.