Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

20 april - 5 mei

Afrika Filmfestival 2018

Afrika Filmfestival 2018

Conferentie "Humanizing Culture, Art & Media: How and why images, produced by Africans, find an (their) audience?".

Vrijdag 20 april 2018 om 14u in M - Museum, Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven.

Het thema van de conferentie dit jaar is: hoe en waarom bereiken beelden gemaakt door Afrikanen of over Afrikanen - op een niet-stereotiepe manier - (hun) publiek? De kanalen die westerse beelden de wereld rond sturen, ook naar Afrika, lijken vaak maar in één richting te werken. Aangezien zij het medialandschap domineren, met hun impact op cultuur, kunst en media, leidt dit natuurlijk tot de vraag hoe en waarom beelden van Afrikanen het - of een - publiek weten te vinden. Het is een kwestie van culturele diversiteit of culturele verrijking, essentieel als we vooral onze eigen beperkingen willen overwinnen.

Het internationale panel bestaat uit : Yasser Booley (Fotograaf - Zuid-Afrika)George Karanja (Coördinator vanASMO - Alliantie voor Slum Media Organisaties - Kenia)Tessa Boerman (Internationaal Film Festival Rotterdam - Nederland), Tsitsi Dangarembga (Internationaal Filmfestival voor Vrouwen - Zimbabwe) en Luciana Ceccatto Farah (curator en directeur - Brazilië).

Voor meer informatie: https://afrikafilmfestival.be/fr/festival/conference

De toegang is gratis!


Fototentoonstelling: Yasser Booley

19, 21 & 22 april 2018 bij Foto Gamma, Diestsevest 39, 3000 Leuven.

Yasser_Booley_expo_AFF_Gamma
Yasser_Booley_expo_AFF_Gamma
Yasser "Mierkat" Booley begon met fotografie aan het begin van het "nieuwe" Zuid-Afrika. Hij groeide op onder de politieke spanningen van Zuid-Afrika in een conservatief Maleis gezin in Bo-Kaap. Al snel werd hij een leerling-waarnemer die de essentie van de eclectische 'regenboognatie' wilde vastleggen. Dit boek is een feest en een toegeeflijke visie. Booley's Zuid-Afrika toont gewone mensen, gevangen op een kruispunt en verstrikt in een verwarde eenheid. Yasser benadrukt de schoonheid van menselijkheid door de diversiteit van culturen, klassen, geslachten en religieuze verschillen heen. Zijn karakter en stijl onthullen een ongebreideld optimisme, getint met terloopse ironie.

De tentoonstelling is samengesteld uit Fotoboek "Zuid-Afrika in vrijheid" door Yasser Booley.

Masterclass door Yasser Booley & vernissage : 19 april, 20.00 uur

Tentoonstelling: Zaterdag 21 en zondag 22 april, 14.00 uur > 19.00 uur

De toegang is gratis!

Slam Poetry Night: Wij zijn feministen

Woensdag 2 mei 2018 om 20u in het Wagehuys, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven.

AFF_we_zijn_vrouwen_slam_poëzie_nacht
AFF_we_zijn_vrouwen_slam_poëzie_nacht
AFF organiseert een avond gewijd aan poetry-slam: We are Womanists. De avond biedt de mogelijkheid om te discussiëren over onderwerpen als seksuele en reproductieve rechten van vrouwen. Het thema zal breed en onbevangen zijn.

Met : Sukina Douglas, Esohe Weyden, Yousra Benfquih, Lisette Ma Neza en Djossy Cruz Oliveira.

Prijs : 4€

Voor meer informatie: https://afrikafilmfestival.be/fr/festival/expo-concerts

recente artikelen