Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

25e FESPACO

Persconferentie in Brussel: FESPACO 2017 - 17 januari 2017, 10.30 uur - Espace Wallonie in Brussel (!!! verandering van locatie)

Dit jaar vindt de persconferentie voor deze 25e editie plaats om 10.30 uur in hetEspace Wallonie (Rue du Marché aux Herbes 25-27, 1000 Brussel). Het is bedoeld voor journalisten en professionals uit de film- en audiovisuele sector.

 

Speciale FESPACO-avond in Brussel - 17 januari 2017, 20u - KVS

Als opmaat naar de 25ste editie van FESPACO nodigen we je graag uit voor een speciale avond gewijd aan Afrikaanse cinema, met de vertoning van de documentaire: 'La sirène de Faso Fani' van Michel K. Zongo (2014, 89 minuten, film in het Frans), op dinsdag 17 januari 2017 om 20u in de KVS (KVS BOX, Pierres de Taille-kaai, 1000 Brussel).

Jarenlang produceerde de Faso Fani-fabriek in Koudougou de lendendoeken van uitstekende kwaliteit waar Burkina Faso bekend om staat. De filmmaker, die in 2001 werd gesloten, ontmoet de voormalige werknemers van de fabriek en belicht de sociaaleconomische gevolgen van dergelijke beslissingen.

Toegekend op: Fespaco (BF), Internationaal documentairefestival van Innsbruck (AT), Festival Ciné Droit Libre (BF)
Selectie: IDFA (NL), Encounters (ZA), Berlinale 2015 (DE), Cordoba African Film Festival-FCAT (ES), FICIP Buenos Aires (AR), DokFestMunchen (DE), Durban International Film Festival (ZA).

Lees meer: Sirene van Faso Fani
Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=z4UZvCxF28s

 

Reserveren is essentieel voor beide evenementen: bevestig uw aanwezigheid bij de persconferentie en/of vertoning uiterlijk vrijdag 13 januari 2017 per e-mail aan : africalia@africalia.be of per telefoon +32 (0)2 412 58 87 of per fax +32 (0)2 412 58 90.

 

Over FESPACO

FESPACO wordt beschouwd als een van de grootste filmevenementen van het continent. Elk oneven jaar, gedurende een week, brengt het tweejaarlijkse festival professionals en niet-professionals uit Afrika en de rest van de wereld samen rond een gemeenschappelijk thema: Afrikaanse cinema en de Afrikaanse diaspora. Tijdens deze cinematografische evenementen worden filmwedstrijden georganiseerd, waardoor professionals van de 7e Afrikaanse kunst hun knowhow kunnen vergelijken in een geest van streven naar uitmuntendheid, om de Afrikaanse cinema beter te positioneren op de internationale scène. Het is zowel een cultureel evenement (door middel van culturele en artistieke expressie) als een feestelijke gebeurtenis, met duizenden festivalgangers die elkaar om de twee jaar ontmoeten om ervaringen, emoties en projecten uit te wisselen. En overal in de stad is het een filmfestival...

 

Credits

De activiteiten van Fespaco worden georganiseerd in samenwerking met de Ambassade van Burkina Faso, Wallonie-Bruxelles International, Africalia, de KVS, het Secretariaat van de ACP Groep van Staten, CEC ONG, het Festival International du Film Francophone, Afrika Filmfestival en het Festival International du film d'amour de Mons.

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief