Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Andrea Stultiens & R. Canon Griffioen

Tentoonstelling: Ebifananyi - Andrea Stultiens & R. Canon Griffioen @ FOMU

Ebifananyi @ FOMU

expo-ebifananyi-fomu2
expo-ebifananyi-fomu2

De tentoonstelling

Het zelfstandig naamwoord Ebifananyi is afgeleid van het werkwoord Kufanana wat betekent lijken. Ebifananyi is het Lugandese woord voor tekeningen, schilderijen en foto's.

In 2011, Andrea Stultiens en de kunstenaar R. Kanunnik Griffioen hebben de Geschiedenis in uitvoering Oeganda. Onder deze naam documenteren ze sindsdien historische collecties Oegandese foto's in hun huidige staat.

Stultiens' rol is geëvolueerd van die van documentalist naar die van kunstenaar en curator. Ze geeft de voorkeur aan een polyfone benadering en vraagt hedendaagse kunstenaars om het beeldmateriaal te activeren. Het resultaat is een samensmelting van persoonlijke documentatie en het werk van Oegandese fotografen, evenals historische snapshots genomen door westerse kolonisten en missionarissen. Ze bundelde de resultaten in acht intieme publicaties onder de titel Ebifananyi en exposeerde ze in talrijke kleinschalige tentoonstellingen in Oeganda en Noord-Europa.

De presentatie van de FOMU brengt voor het eerst alle fotocollecties samen waarop de publicaties zijn gebaseerd. Het toont de diversiteit aan narratieve mogelijkheden van historisch beeldmateriaal. De tentoonstelling geeft ook een beeld van de reacties op de collecties in Oeganda. Stultiens belicht zo het gebruik van het fotografische beeld in dit Oost-Afrikaanse land en daagt het stereotype beeld van Afrika uit.

Praktische informatie

Data : 27.10.2017 - 18.02.2018
Locatie: FOMU - Fotomuseum provincie Anvers, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
Openingstijden : geopend van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur, gesloten op maandag.
Prijs : € 10 volle prijs / € 7 gereduceerde prijs, groepsprijs (vanaf 15 personen) / € 3 -26 jaar / gratis voor kinderen onder de 18 jaar
Voor meer informatie: fotomuseum.be of Facebook

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief