Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

SLOW #03

LANGZAAM #03: KIN BRU

KIN BRU

De wereld verandert snel! Vooral in steden, waar nieuwe mensen en nieuwe kunstvormen binnenstromen. De KVS wil de buitengewoon interessante artistieke onderstroom van de straat naar het podium brengen. Daarom combineert SLOW (Slam our World) urban spoken word met theater. Voor elke sessie van SLOW nodigt de KVS een internationale gast uit. Na een residentie van enkele weken in Brussel deelt hij of zij het KVS-podium met lokale artiesten, in een heroïsche en breekbare poging om de veelkleurige en meervoudige ziel van de stad te vangen en in verzen te vertalen.

Voor deze derde sessie van SLOW nodigt KVS een slamdichter uit Kinshasa uit: Do Nsoseme Dora. In de Congolese hoofdstad is slam erg in zwang als een poëtische en welsprekende expressie die ook krachtig en urgent is en die geëngageerde artiesten in staat stelt hun visie op de maatschappij, het dagelijks leven en de politiek met het publiek te delen. Door middel van wedstrijden en concerten wordt slam ervaren als zowel een eigentijdse als voorouderlijke manier van communiceren, die doet denken aan de griots die de essentiële rol speelden bij het doorgeven van orale cultuur.

Afgelopen zomer vergezelde de KVS Pitcho Womba Konga en Roland Dumbi-Kabangu - twee Brusselse kunstenaars uit de Congolese diaspora - naar Kinshasa. Daar werkten ze samen met zes slammers en zes filmmakers. Het resultaat? Nieuwe interdisciplinaire kruisbestuivingen en een reeks videogedichten waarin woord en beeld hartstochtelijk en spannend door elkaar lopen.

Op 24 en 25 november presenteren we de Kinshasa-films in de KVS, en een van de duo's - slamdichter Do Nsoseme Dora en regisseur/scenograaf Fabrice Kalonji - komt naar België voor deze speciale editie van Slam our World. Omdat ze het onverschrokken klimaat van Kinshasa kennen, waar Brussel gekscherend Lola ('paradijs' in het Lingala) wordt genoemd, zal deze SLOW een exclusief perspectief bieden op de twee hoofdsteden.

Praktische informatie

Data: 24-25/11/17, 20:30
Locatie: KVS BOX, 7 Pierres de Taille-kaai, 1000 Brussel
Prijs: €17 (€13/€9 korting)
Tickets: online kopen

Voor meer informatie: www.kvs.be of Facebook

In de pers : Le Vif, Poésie qui claque door Estelle Spoto (27.10.2017)

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief