Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

FestBuk Festival

FestBuk, een festival georganiseerd door 3 TAMIS in Bukavu

3 TAMIS

52258565020_e6162756fa_o.jpgDeze 11e editie van het festival bood 4 dagen lang culturele evenementen rond het thema bescherming, en meer specifiek de bescherming van de meest kwetsbaren in onze samenleving: kinderen, vrouwen, ouderen en gemarginaliseerden. Dit begrip strekte zich uit tot de bescherming van zowel mensen als culturele eigendommen en cultureel erfgoed.

52258074916_b1f3951285_o.jpgOp het menu van het festival staan vertoningen van documentaires en fictiefilms, waarvan sommige in de regio zijn opgenomen. De presentatie van een boek van de dichter Guillaume Bukasa over de realiteit en discriminatie van mensen met albinisme en twee tentoonstellingen van twee kunstenaars. De ene van Thierry VAHWERE Croco' dit TV'Croki, een Congolese beeldend kunstenaar, over de bescherming van kindslachtoffers van gewapende groepen, en de andere van Neema Kasoki, die de gevaren liet zien waarmee jonge meisjes en vrouwen in hun leven worden geconfronteerd als gevolg van mishandeling.

Fabien Mweze exposeerde zijn foto's van superhelden en traditionele muziek en percussie brachten het publiek aan het dansen. Theater en slam maakten ook deel uit van het programma, met het mwanamke toneelstuk Simama Useme van Sylvain Kasereka en slamkunstenaar Ester Abumba.
Het festival werd afgesloten met een concert van Roi Bayol en Bayol bande.

Lees meer over het festival

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief