Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

LE CARTEL

Kartel - recreâtrales
Kartel - recreâtrales

De Fédération du Cartel is een gemeenschappelijke administratieve en beheersstructuur die werd opgericht door vijf Burkinese theatergezelschappen: Compagnie Falinga, Théâtre Evasion, Théâtre Eclair, Association Grâce Théâtre du Burkina en Compagnie du Fil. Sinds enkele jaren ontwikkelen deze gezelschappen naast hun eigen projecten ook gezamenlijke projecten, waardoor de behoeften op het gebied van administratie, monitoring en projectmanagement zijn toegenomen.

Cartel zit achter een hele reeks grootschalige activiteiten die een tastbare economische impact hebben op stedelijke en plattelandsgebieden. Hiertoe behoren de Nuits Internationales de la Plaisanterie, het Festival Jeune Public en vooral de Récréâtrales. De Récréâtrales zijn pan-Afrikaanse schrijf-, creatie- en trainingsresidenties voor theater georganiseerd door de vijf gezelschappen van het Cartel.

Programma 2017-2021: Africalia ondersteunt de versterking van het verenigings-, administratief en financieel beheer, de professionalisering via opleidingen in de sector en de commercialisering van de producties via de grootschalige activiteiten van het kartel.

Programma 2022-2026 : Africalia helpt en ondersteunt de organisatie bij (1) het versterken van het verenigingsbestuur en het vormen van netwerken van culturele spelers, (2) belangenbehartiging, (3) het professionaliseren van vaardigheden, (4) het produceren van culturele en artistieke werken van hoge kwaliteit, (5) het verspreiden van werken op grotere schaal en (6) het genereren van inkomsten.
Kartel - 2
Kartel - 2

Contact

De kartelfederatie
04 BP 694 Ouagadougou 04

administration@lecartel.net
00226 25 34 40 09

Website : www.lecartel.net
Facebook : www.facebook.com/federationducartel

logo-de-kartel

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief