Sankara Legacy

Acte II

België

Sankara Legacy Acte II


Sankara Legacy Acte II is de tweede fase van een manifestatie in de vorm van een multidisciplinair festival op 14 en 15 april 2018.

Het project gedenkt Thomas Sankara, die 30 jaar geleden overleed. Hij was president van Burkina Faso en werd vermoord op 15 oktober 1987, na slechts 4 jaar aan het hoofd van het land te hebben gestaan.

Via verschillende voorstellingen en artistieke vormen kijken we ook voorbij de herdenking naar de erfenis van Thomas Sankara in het licht van onze tijd.

Het evenement vindt voor het grootste deel plaats in Le Senghor, het cultureel centrum van Etterbeek en omvat volgende activiteiten:

  • Fototentoonstelling "Burkina Faso 2014" opent het Sankara Legacy festival op 13 april in de Espace Ochola in Brussel.
  • Concerten met Smockey en Sam’s K Le Jah alsook Seydou Boro. Dj’s gaan de afro-sound van de jaren 1970 met hedendaagse ritmes draaien.
  • Twee debatten met een gastpanel in de geest van Sankara, over de (geo-)politieke en economische uitdagingen waar we vandaag voor staan.
  • De documentaire "La révolution à main nue, la trajectoire d’un peuple, Burkina Faso", (Revolutie met de blote vuist, relaas van het traject van een volk, Burkina Faso), een co-regie van Hans Georges Eberl en Moussa Ouédraogo, wordt vertoond in aanwezigheid van regisseur Hans Georges Eberl.
  • De theatercreatie "I can hear the roar of a woman’s silence".
  • De radio-uitzending "Afropean Echo" rechtstreeks uitgezonden vanuit Le Senghor op Radio Panik 105.4, voor een live publiek.
Ontdek het volledige programma en rooster op: www.facebook.com of www.senghor.be


Voorstelling van de initiatiefnemers

Afropean Project: De vereniging Afropean Project heeft als oogmerk het bevorderen van diversiteit en interculturele dialoog en van de actieve participatie van Afro-Europeanen in de Europese socio-economische en culturele wereld. Ze is partner of werkt samen met verschillende Belgische culturele instellingen. Met haar projecten (debatten, lezingen, symposia en voordrachten) bevordert ze een betere manier van samenleven.

Espace Ochola: In een sober maar geraffineerd kader, laat Ochola u het beste van Afrika ontdekken en kan u er uw professioneel netwerk ontwikkelen.

Credits

Een productie van Afropean Project en Espace Ochola. In samenwerking met Africalia, de gemeente Etterbeek, Senghor C.C. en L’Horloge du Sud.

Dit project was geselecteerd in de oproep tot voorstellen 2018 van Africalia.