Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Afro-contemporaine dans

Mannen maken

Mannen maken

Een groep mensen wordt geconfronteerd met de vrijheid om mens te worden. Of is het eerder een beperking? Ze zijn zich er niet van bewust en ze evolueren zoals gepland naar deze mannelijkheid van waaruit ze, doorheen de verschillende fases van hun leven, de kenmerken aannemen die zo goed gecodeerd zijn door onze maatschappij.

Toch voelt er iets niet goed en dat voelen ze diep van binnen, alsof ze de slecht passende kleren van iemand anders dragen. Er is ambiguïteit, er is iets anders...

Ze zoeken, ze stellen vragen, ze drukken zich uit. Ze proberen zich te bevrijden van de vrijheid die hen gevangen houdt en ze proberen hun ware wezen te onthullen. De choreografie wil de dansers de grenzen van het stereotype laten zien in hun zoektocht om de emoties van het menselijk leven ten volle te ervaren.


Film

Making Men is een film verdeeld in 4 gechoreografeerde scènes. Elke scène drukt een fase of passage uit in het leven van een man.

Toon

Making Men is ook een performanceproject dat ontstond tijdens de voorbereiding van de film, waarbij elk cinematografisch deel zijn equivalent heeft in het choreografische stuk.

Debat

De voorstellingen (film + show) worden voorafgegaan door een korte lezing over verschillende aspecten van mannelijkheid. Het doel is om de aandacht te vestigen op wat wij zien als een groeiend probleem in de huidige samenleving.


Dunia-dans-Afrikera_maak-mensen
Dunia-dans-Afrikera_maak-mensen

Data

[*8 & 9.02.2019*]
Cineteatro D. João V, Amadora Lissabon, Portugal

[*15.02.2019 – 20:30*]
Cultureel Centrum Ottignies-LLNBelgië
Tickets : www.poleculturel.be

[*23.02.2019 – 20:00*]
Cultureel Centrum WaterlooBelgië
Tickets : www.centre-culturel-waterloo.be

[*28.02 & 01.03.2019 – 20:00*]
Espace MaghBrussel, België
Tickets : www.espacemagh.be


Presentatie van de projectsponsors

Dunia Dansgezelschap Dunia Dance : opgericht in Brussel door Harold George, choreograaf uit Sierra Leone. Dunia Dance wil een op Afrika geïnspireerde esthetiek integreren in hedendaags danstheater door middel van een multidisciplinaire aanpak. Dunia creëert voorstellingen, geeft Afro-hedendaagse danslessen en helpt Afrikaanse dansers opleiden.

Afrikera Kunst Trust Afrikera is een organisatie uit Harare, Zimbabwe, die hedendaagse dans traint. Als partner van Africalia leidt Afrikera ook het Afrikera Dance Theatre, een dansgezelschap dat bestaat uit dansers die hun opleiding hebben voltooid en waarvan er twee zullen deelnemen aan de creatie van de voorstelling Making Men.

Mijim Mijim is een studio voor videoproductie en grafisch/webontwerp. Mijim heeft een groot aantal video's geproduceerd voor bedrijven en voor theater- en dansvoorstellingen (bijvoorbeeld het platform "Théâtrez-moi!" en "Push Pull" van Cie Dunia Dance).

recente artikelen