Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

CNA AFRIQUE

CNA Afrika 2
CNA Afrika 2

Cinéma Numérique Ambulant Afrique (CNA Afrique) is een pan-Afrikaans netwerk van verenigingen met als missie de distributie van Afrikaanse films op digitale media in landelijke gebieden te garanderen. CNA Afrique, gevestigd in Ouagadougou, "de hoofdstad van de Afrikaanse cinema", verenigt momenteel zeven nationale CNA's: Benin, Burkina Faso, Kameroen, Mali, Niger, Senegal en Togo. Dit netwerk is het resultaat van de bundeling van de krachten van alle NAC's om de duurzaamheid van hun activiteiten te garanderen en de dynamiek van de NAC's te stimuleren. De belangrijkste missies zijn: technische en financiële steun verlenen aan de nationale filialen, het opleidingsbeleid en de financiële praktijken van de werknemers harmoniseren en de filmrechten beheren.

Het doel van de NAC's is om de "digitale bioscoopkloof" te dichten door de plattelandsbevolking toegang te geven tot kwaliteitsbioscopen via de 10×10 dorpentour. Over een periode van verschillende lengte bezoekt een projectieteam tien dorpen die tussen 50 en 150 km van een basisstad liggen. In elk dorp vertoont CNA tien verschillende Afrikaanse films. De films gaan gepaard met evenementen en debatten.

Programma 2017-2021 Africalia: Africalia ondersteunt de versterking van vaardigheden op het gebied van associatief, administratief en financieel beheer; de opleiding van begeleiders en technici; de decentralisatie van cultuur door verspreiding in plattelandsgebieden in Burkina Faso.

Programma 2022-2026 : Africalia helpt en ondersteunt de organisatie bij (1) het versterken van het verenigingsbestuur en het vormen van netwerken van culturele spelers, (2) belangenbehartiging, (3) het professionaliseren van vaardigheden, (4) het produceren van culturele en artistieke werken van hoge kwaliteit, (5) het verspreiden van werken op grotere schaal en (6) het genereren van inkomsten.
CNA Afrika
CNA Afrika

Contact
afrique.cna@gmail.com / burkina@c-n-a.org / owend80@yahoo.fr (Wend Lassida Ouedraogo, coördinator)
00226 25 36 88 65

Website : www.cna-afrique.org
Facebook : www.facebook.com/cna.reseau
recente artikelen