Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

SMAAKLIK

smaaklik03-auteursrecht-africalia

SMAAKLIK, een kunstwerk op het Gentse Centrumplein

Het kunstwerk SMAAKLIK van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Ismail Farouk werd in het voorjaar van 2015 geïnstalleerd op het onlangs geopende Centrumplein in Ledeberg (Hundelgemsesteenweg 125, 9050 Ledeberg).
Het werk bestaat uit verschillende betonnen blokken van verschillende hoogtes, die samen het woord SMAAKLIK vormen, het equivalent van "Bon appétit" in het Afrikaans.

Hedendaagse Zuid-Afrikaanse kunst

Het werk werd gerealiseerd door de Stad Gent in samenwerking met Africalia. De kunstenaar Ismail Farouk, die al verschillende sociaal-artistieke projecten uitvoerde in Johannesburg, bezocht Ledeberg verschillende keren om de wijk, de verenigingen en de bewoners te leren kennen.

Tijdelijk geïnstalleerd in de speeltuin van Kleurdoos

Omdat de herinrichting van het Centrumplein vertraging opliep, werd het werk eerst geïnstalleerd op de speelplaats van basisschool Jenaplan De Kleurdoos, waar het voor een interessant spel zorgde. Tijdens het schooljaar 2014/2015 diende de sculptuur als basis voor een Noord-Zuid onderwijsproject, in samenwerking met een Zuid-Afrikaanse school.

(Vertaling van de tekst van de stad Gent: https://stad.gent/cultuur-sport-vrije-tijd/cultuur/kunsten/kunst-publieke-ruimte/smaaklik-een-zuid-afrikaans-kunstwerk-voor-ledeberg)


Een artikel over SMAAKLIK in MO*.

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief