Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Kristof Titeca & Georges Senga

Tentoonstelling: Rebel Lives - Kristof Titeca & Georges Senga @ FOMU

Rebel Leeft @ FOMU

Het Verzetsleger van de Heer (LRA), een Oegandese rebellengroep onder leiding van Joseph Kony, ontstond in de jaren 1980. De groep is vooral bekend vanwege de massale ontvoeringen van kinderen. Vanwege het extreme geweld is er weinig bekend over het leven onder deze rebellen. Het project Rebel Lives geeft een visueel overzicht van deze beweging en de mannen die er deel van uitmaken.

Het is gebaseerd op een reeks recent ontdekte foto's van LRA-generaals. Kristof Titeca (BE, 1978), een expert in conflictsituaties, vult deze beelden aan met tekeningen, video's en documenten die de foto's in context plaatsen. Hij reisde ook samen met fotograaf Georges Senga (1983, DRC) naar Oeganda om de mensen op de foto's op te sporen. Rebel Lives licht een tipje van de sluier op over dit pijnlijke en complexe hoofdstuk in de geschiedenis van Oeganda en laat zien dat het niet altijd eenvoudig is om onderscheid te maken tussen de daders en de slachtoffers.

Praktische informatie

Data : 28.06.2019 - 6.10.2019
Locatie: FOMU - Fotomuseum provincie Anvers, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
Openingstijden : geopend van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur, gesloten op maandag.
Prijs : € 10 volle prijs / € 7 gereduceerde prijs, groepsprijs (vanaf 15 personen) / € 3 -26 jaar / gratis voor kinderen onder de 18 jaar
Voor meer informatie: fotomuseum.be

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief