Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

FIFF - Bioscoop Ouders niet toegelaten

Bioscoop Ouders niet toegelaten

Vertoning "Mateso

FIFF_bioscoop_ouders_niet_toegelaten_2018
FIFF_bioscoop_ouders_niet_toegelaten_2018
Bioscoop Ouders niet toegelaten is een serie van 4 bioscoopvoorstellingen op initiatief van de FIFF en de Cultureel Centrum Namenspeciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Christophe Challe en Vincent Pagé, regisseurs en acteurs, nemen jonge toeschouwers mee in de magische wereld van de 7e Kunst en verkennen met hen op een leuke en interactieve manier de thema's die aan bod komen in de langspeelfilms en korte films op het programma.

Het is een originele manier om je kritisch denken aan te scherpen terwijl je onbekende werelden ontdekt. Het FIFF maakt er een punt van om tijdens deze vertoningen een film uit het Zuiden te programmeren.
Tijdens de sessie op 21 april 2018 wordt een korte film over het thema Afrika vertoond:

- "Mateso door caméra etc (België - Animatie - 8 min): Ergens in Afrika wordt een kind geboren en zijn moeder lacht hem toe. Dan breekt er oorlog uit. Dan maakt de moeder zich zorgen en verliest haar glimlach. Het enige wat het kind wil, is het haar teruggeven. Ze ontvluchten hun land en komen aan in een vluchtelingenkamp in een buurland, maar het geweld gaat door. Het kind komt uiteindelijk in opstand. Achtervolgd door mannen uit het kamp, moesten ze opnieuw vluchten. Toen ze in Europa aankwamen, hoopten ze dat hun situatie zou verbeteren. Na een lange tijd in een gesloten centrum komt er eindelijk een brief aan.

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief