Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

AFRICALIA, VAN BRUSSEL NAAR OUAGA - FESPACO 2017

 

Partner van FESPACO Africalia steunt het festival al vele jaren en draagt zo bij tot de promotie van de Afrikaanse cinema. In het kader van deze 25ste editie, die plaatsvond van 25/02 tot 4/03 in Ouagadougou, nodigt Africalia u uit op de volgende activiteiten:

 

28 FEBRUARI 2017 - AFRICALIA EVENEMENT

- 16:00: Africalia persconferentie in de NAC Village in het Maquis du Festival (Cité An III, 300m van Ciné Neerwaya). Bij deze gelegenheid wordt het nieuwe meerjarenprogramma 2017-2021 aan u gepresenteerd.

- 18.30 uur: Vertoning van films door studenten van deISIS-SE in Gounghin ex-sector 08 op de Camara LAYE site (vlakbij het Fleuve du Faso maquis). Deze sessie wordt mede georganiseerd en geleid door Mobiele digitale bioscoop en ISIS-SE, twee partners van Africalia.

 

2 MAART 2017, 15:00-17:00 - MASTERCLASS ISIS-SE / AFRICALIA MET ALAIN GOMIS

Als jarenlange partner bundelt Africalia de krachten met deISIS-SE (Institut de l'Image et du Son - Studio Ecole) de masterclass "Regisseren van een speelfilm in het digitale tijdperk: aanpak/evolutie, esthetiek, beperkingen en kansen voor een jonge regisseur" onder leiding van Alain Gomis in ISIS-SE (01 BP 647 Ouagadougou).

Alain Gomis is een gerenommeerde Frans-Senegalese regisseur. Als Gouden Hengst op FESPACO 2013 met "Tey", keert hij terug met zijn nieuwe film "Félicité", die de Grote Juryprijs won op de Berlinale 2017 en geselecteerd werd voor FESPACO 2017.

 

"CULTUUR IN HET HART VAN AFRIKA

Deze audiovisuele installatie dompelt je onder in de creatieve wereld van Burkina Faso. Twee partners van Africalia, de CDC-La termitière en de Ambulante digitale bioscoop AfrikaZe heten je welkom bij hun dagelijkse activiteiten. Ga met ze mee naar een dansrepetitie en een filmvoorstelling in een dorp in de buurt van Ouagadougou.

Dit reizende werk wordt elke dag op een andere locatie in Ouagadougou geplaatst.

 

UITWISSELINGEN TUSSEN PROFESSIONALS

In het kader van zijn meerjarenprogramma bevordert Africalia uitwisselingen tussen partners. Dit jaar heeft Yirgashewa Teshome Amare (Directeur van de Internationaal filmfestival Ethiopië) en Ganza Buroko (directeur van de Internationaal filmfestival Congo "CIFF) zal aanwezig zijn op FESPACO en deelnemen aan verschillende werkvergaderingen.

 

Voor meer informatie en het FESPACO-programma: www.fespaco.bf

recente artikelen

abonneer u op onze

Nieuwsbrief