Nieuwsbrief

Blijf alvast op de hoogte van de activiteiten en werkzaamheden van AFRICALIA en schrijf je in op onze mailinglijst. Deze gegevens zijn vertrouwelijk en beschermd door de wet op het privé-leven.

Nieuws & Pers

25ste editie van FESPACO


De 25ste editie van FESPACO (het Panafrikaanse Film en Televisie Festival van Ouagadougou) loopt van 25 februari tot 4 maart 2017. Het thema dit jaar is “Opleiding en beroepen in cinema en de audiovisuele sector”.

Om de twee jaar, heeft Africalia de eer om het FESPACO-team te verwelkomen voor de promotie van  de Afrikaanse film-biënnale met een persconferentie en een bijzondere avond gewijd aan de Afrikaanse film op dinsdag 17 januari 2017.

 

 

 

 

Persconferentie te Brussel: FESPACO 2017 – 17 januari 2017, 10u30 – Espace Wallonie de Bruxelles (!!! verandering van locatie)

De persconferentie van deze 25ste editie vindt plaats in de gebouwen van het Espace Wallonie (Grasmarkt straat 25-27, 1000 Brussel). De conferentie is bedoeld voor journalisten alsook voor film-, TV- en andere professionals uit de audiovisuele sector.

 

Bijzondere FESPACO avond te Brussel – 17 januari 2017, 20u00 – KVS

Ter aankondiging van de 25ste editie van het FESPACO hebben we de eer u uit te nodigen op een avond gewijd aan Afrikaanse cinema. We stellen u dan ook graag de documentaire “La sirène de Faso Fani” van Michel K. Zongo voor (2014, 89 minuten, film in het Frans), die op dinsdag 17 januari 2017 om 20u in de KVS (KVS BOX, Arduinkaai 7, 1000 Brussel) vertoond wordt.

De fabriek Faso Fani in Koudougou produceerde jarenlang lendendoeken van uitstekende kwaliteit. Burkina Faso was gerenommeerd om die ‘pagnes’. Ten gevolge van de sluiting van het bedrijf in 2001, besloot de regisseur om de voormalige werknemers van de fabriek op te zoeken. Hij wou te weten komen wat de sociaal-economische gevolgen waren van zo’n beslissing.

Bekroond op: Fespaco (BF), Festival International of documentary of Innsbruck (AT), Festival Ciné Droit Libre (BF)
Selectie: IDFA (NL), Encounters (ZA), Berlinale 2015 (DE), Cordoba African Film Festival-FCAT (ES), FICIP Buenos Aires (AR), DokFestMunchen (DE), Durban International Film Festival (ZA).

Meer info: Sirene de Faso Fani
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=z4UZvCxF28s

 

Reserveren is noodzakelijk voor allebei de evenementen: gelieve te reageren voor vrijdag, 13 januari 2017 via email: serine.mekoun@africalia.be of telefoon +32 (0)2 412 58 87 of fax +32 (0)2 412 58 90.

 

Over FESPACO

FESPACO wordt beschouwd als een van de grootste filmgebeurtenissen op het Afrikaanse continent. Dit tweejaarlijks evenement brengt gedurende een week Afrikaanse en niet-Afrikaanse professionals en festivalgangers bijeen rond een gemeenschappelijk thema: de Afrikaanse film en de Afrikaanse diaspora. Tijdens deze grootse manifestatie worden verschillende filmcompetities georganiseerd en kunnen professionals hun expertise en topkwaliteit presenteren om zo de Afrikaanse film op het internationale toneel te plaatsen. Het is zowel een cultureel evenement als een feestelijke gebeurtenis met duizenden festivalgangers die elkaar om de twee jaar ontmoeten om contact te leggen, relaties te versterken, expertise uit te wisselen en inspiratie op te doen.

 

Credits

Dit FESPACO-evenement in Brussel is een samenwerking tussen de ambassade van Burkina Faso, WBI (Wallonië-Brussel Internationaal), Africalia, de KVS, het secretariaat van de ACP-landen, CEC ONG, het FIFF (Internationaal Franstalig Film Festival), Afrika Filmfestival en het Bergense Festival International du Film d’Amour.