Over ons

Africalia gelooft dat creativiteit een solide basis is voor een nieuwe Afrikaanse economie. Kunst, cultuur en creativiteit zijn cruciaal voor het leven van gemeenschappen en individuen.


Cultuur maakt ons tot mens. Het is een basisrecht. Creativiteit en verbeelding emanciperen en bevrijden. Deelnemen aan cultuur is net zo belangrijk als water voor mensen om te groeien en het stimuleert sociale en politieke verandering in de wereld. Creativiteit is geen luxe, ze is een onuitputbare, niet-vervuilende en vreedzame bron die waardig werk en duurzame banen kan creëren.

Sinds 2001 werken wij samen met kunstenaars en culturele organisaties die actief zijn op talrijke hedendaagse artistieke domeinen: audiovisuele kunsten, podiumkunsten, literatuur en beeldende kunsten. Onze missie is makers ondersteunen, met hen samenwerken, structureren en netwerken opzetten om cultuur en creativiteit mee in het centrum te plaatsen van de economische vernieuwing en sociale transformatie in Afrika. Daarnaast mobiliseren wij de Belgische culturele sector en vestigen de aandacht van hun publiek op Afrikaanse creativiteit.

Wat kan jij doen?