The Office (Rwanda) @ European Development Days 2016


The Office is een gemeenschapsgebouw en evenementenlocatie in Kigali, Rwanda waar aan een inclusief ecosysteem wordt gewerkt voor ondernemerschap en creativiteit. The Office gelooft in diversiteit van gedachtegoed en in samenwerking, niet alleen voor zijn leden, maar tussen creatieve gemeenschappen, ondernemers en steunorganisaties in de hele stad. Het gebouw zal Impact Hub Kigali huisvesten, sociale organisaties en kunstenaars. Op het dak vinden wekelijks culturele en educatieve (...)

The Office EDD2016

The Office is een gemeenschapsgebouw en evenementenlocatie in Kigali, Rwanda waar aan een inclusief ecosysteem wordt gewerkt voor ondernemerschap en creativiteit. The Office gelooft in diversiteit van gedachtegoed en in samenwerking, niet alleen voor zijn leden, maar tussen creatieve gemeenschappen, ondernemers en steunorganisaties in de hele stad. Het gebouw zal Impact Hub Kigali huisvesten, sociale organisaties en kunstenaars. Op het dak vinden wekelijks culturele en educatieve evenementen plaats. De gemeenschap is inclusief en telt kunstenaars, makers, sociale ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers – iedereen die nieuwsgierig is naar delen, ontdekken, creëren en het uitdagen van normen.

theoffice.rw

www.facebook.com/TheOfficeRW

 

Personnen uitgenodigd op de stand

Jon-res-The-Office-EDDJon Stever

Jon Stever is de oprichter en Managing Director van The Office en mede-oprichter van Impact Hub Kigali. Jon is macro-economicus, sociaal ondernemer, schrijver, kunstenaar en organisator van gemeenschappen. Hij bedenkt Rwanda’s nationaal fonds voor de klimaatverandering FONERWA en schrijft Rwanda’s nationaal schuldenbeleid uit. Hij gelooft dat echte economische en sociale ontwikkeling een inclusief, bottom-up proces is, gedreven door innovaties in cultuur, ondernemerschap en technologie.

 

Maria-Mayanja_TheOffice_EDDMaria Mayanja

Maria Mayanja is een Rwandees ondernemer en pleitbezorger voor het klimaat. Ze is mede-oprichter van Angaza, een Rwandees eco-merk dat het niet-recycleerbaar afval van Kigali opcycleert naar zakken. Maria is graduaat in Water- en Milieubeheer en gepassioneerd door haar contact met gemeenschappen in Rwanda die oplossingen voorstellen voor het milieuvraagstuk. Ze is ook mede-oprichter van Impact Hub Kigali, een co-working ruimte, innovatiehub en evenementenlocatie voor sociale entrepreneurs in Rwanda.

 

impacthub.rw

www.angazarwanda.com