Kër Thiossane (Senegal) @ European Development Days 2016


Kër Thiossane is een plaats van onderzoek, residentie, creatie en opleiding. Kër Thiossane moedigt de integratie van multimedia in de traditionele kunst- en creatieve praktijk aan en gaat op zoek naar een kruising tussen disciplines. De organisatie is tevens een culturele en multimediale ruimte voor de artistieke en maatschappelijke verbeelding. Haar activiteiten draaien rond kunstonderzoek en nieuwe technologieën en wat ze betekenen in onze samenleving. Kër Thiossane ijvert voor de (...)

Ker thiossane EDD2016

Kër Thiossane is een plaats van onderzoek, residentie, creatie en opleiding. Kër Thiossane moedigt de integratie van multimedia in de traditionele kunst- en creatieve praktijk aan en gaat op zoek naar een kruising tussen disciplines. De organisatie is tevens een culturele en multimediale ruimte voor de artistieke en maatschappelijke verbeelding. Haar activiteiten draaien rond kunstonderzoek en nieuwe technologieën en wat ze betekenen in onze samenleving. Kër Thiossane ijvert voor de democratisering van multimediale en digitale tools, vooral als creatief instrument voor artiesten, maar ook voor de plaatselijke bevolking. Via manifestaties die voor iedereen toegankelijk zijn, wil Kër Thiossane in een ander kader dat dat van het museum of de traditionele tentoonstelling een andere relatie scheppen tussen kunst en media. Sinds 2008 organiseert de vereniging drie edities van het Afropixel festival, in het kader van de Biënnale van Dakar. Kër Thiossane is daarnaast het eerste pedagogisch-artistiek en interdisciplinair laboratorium voor de praktijk van de vrije, digitale technologie in West-Afrika. Het is een platform voor lokale uitwisselingen van materiële bronnen, software en vaardigheden. Het biedt begeleiding voor leiders van culturele, educatieve en burgerlijke projecten op het continent.

www.ker-thiossane.org

www.facebook.com/ker.thiossane

 

Persoon uitgenodigd op de stand

Mane-toure-resNdèye Mané TOURE

Na haar eindexamen in de literaire richting (filosofie, geschiedenis, aardrijkskunde en Frans), gaat Mané management studeren aan het Institut Africain de Management (I.A.M. – Dakar) en behaalt haar Mastergraad met een specialisatie in Logistiek en Transport. Ze is productieverantwoordelijke van Kër Thiossane sinds 2013. Naast haar werk als organisator van het digitale kunstenfestival Afropixel werkt Mané mee aan l’École des communs, een project in de Sicap wijk.