Design Indaba (Zuid-Afrika) @ European Development Days 2016


Design Indaba inspireert en helpt mensen om een betere toekomst te scheppen via design en creativiteit. Deze online uitgave (designindaba.com) heeft een jaarlijks festival en een ‘social impact do tank’. Design Indaba is vandaag een gerespecteerd instituut in het creatieve wereldlandschap en is gebaseerd op een jaarlijks festival dat sinds 1995 de grootste talenten op de affiche zet. Het aanbod door het jaar heen wordt nu geflankeerd door een online design uitgave die het beste toont van de (...)

Design Indaba EDD 2016Design Indaba inspireert en helpt mensen om een betere toekomst te scheppen via design en creativiteit. Deze online uitgave (designindaba.com) heeft een jaarlijks festival en een ‘social impact do tank’. Design Indaba is vandaag een gerespecteerd instituut in het creatieve wereldlandschap en is gebaseerd op een jaarlijks festival dat sinds 1995 de grootste talenten op de affiche zet. Het aanbod door het jaar heen wordt nu geflankeerd door een online design uitgave die het beste toont van de creatieve wereld en elk jaar op meer dan een half miljoen bezoekers kan rekenen. Via deze kanalen brengt Indaba noemenswaardig design, faciliteert en produceert creatieve projecten, steunt creatieve ondernemingen en runt educatieve initiatieven.

www.designindaba.com

www.facebook.com/designindaba

 

Personen uigenodigd op de stand

jade-adamiJade Adami 

Jade Adami is Indaba’s Project Manager voor Africa.Now, een reeks onderzoeksreizen door de onbeschreven gebieden van het Afrikaanse continent met design als leidraad. Het project focust op creatief werk uit het hele continent en doet dienst als heet-van-de-naald-overzicht van opkomende, gevestigde en onverwachte talenten uit heel Afrika. Met dit project gaat Design Indaba actief op zoek naar vers talent in design, kunst, muziek en film en promoot deze via designindaba.com. In 2017 zal Africa.Now een volwaardige reizende tentoonstelling zijn die het Design Museum in Holon, Israël aandoet.

 

BevCupido_res_EDDBev Cupido

Bev Cupido vindt het heerlijk om de nieuwste trends te ontdekken en houdt in het bijzonder van de relatie die ze opbouwt met opkomende designers uit heel Zuid-Afrika. Bev heeft een uitgebreid netwerk van jong designtalent en is sinds 2007 Design Indaba’s Project Manager voor het Emerging Creatives programma. In 2016 staan de toekomstige designers van Zuid-Afrika op de affiche, die de kans krijgen om de kopstukken van de lokale en internationale design-sector te ontmoeten. Hun werk zal worden getoond aan kleinhandelaars en media van overal ter wereld. Daarnaast worden ze gesteund, begeleid en rondgeleid in de kneepjes van het ondernemerschap.