Cultuur @ European Development Days 2016


Cultuur is wat mensen mensen maakt. Het is onmogelijk om over menselijke ontwikkeling te praten zonder rekening te houden met cultuur, in de brede zin van het woord. Cultuur en creativiteit vormen de economie van de toekomst: ze verschaffen werk, ze vervuilen niet, zijn onbegrensd, brengen vrede en duurzame economische groei. De waarden die door cultuur worden uitgedragen zijn essentieel voor de “constructie” en de bloei van mannen, vrouwen en gemeenschappen. Culturele participatie (...)

EDD16-teaserPictureAfricalia
Cultuur is wat mensen mensen maakt. Het is onmogelijk om over menselijke ontwikkeling te praten zonder rekening te houden met cultuur, in de brede zin van het woord.

  • Cultuur en creativiteit vormen de economie van de toekomst: ze verschaffen werk, ze vervuilen niet, zijn onbegrensd, brengen vrede en duurzame economische groei.
  • De waarden die door cultuur worden uitgedragen zijn essentieel voor de “constructie” en de bloei van mannen, vrouwen en gemeenschappen.
  • Culturele participatie emancipeert: ze jaagt globale, sociale en politieke verandering aan. Artiesten en culturele organisaties zijn daarin de motor.

Dit jaar staat cultuur vooraan tijdens de EDD. Bezoekers mogen zich verwachten aan een bijzonder programma. Kom en ontdek cultuur in al haar facetten op 15 en 16 juni 2016 in Tour & Taxis, Brussel.

Om toegang te krijgen en deel te nemen aan de activiteiten, moet je je online registreren voor 27 mei 2016 op https://eudevdays.eu/register-anonymous.

 

Culturele programmatie door Africalia en ACPCultures+

Africalia werd door de Europese Commissie benaderd om een brede culturele programmatie voor te stellen die bestaat uit tentoonstellingen, performances en de aanwezigheid van culturele en creatieve ondernemingen (ism het ACPCultures+ programma, uitgevoerd door het secretariaat van de ACP-landen en gefinancierd door de Europese Unie).

De culturele programmatie van Africalia is opgebouwd rond de fototentoonstelling Congo Eza, de expo met beeldhouwwerk van Freddy Tsimba, voorstellingen van een reizende verteller en een stand die de creativiteit en innovatie via projecten, festivals en culturele hubs toont: Design Indaba (Zuid-Afrika), Kër Thiossane (Senegal), Kuona Trust (Kenia), The Office (Rwanda), Marché des Arts du Spectacle Africain – MASA (Ivoorkust) en Trinidad + Tobago film festival – ttff(Trinidad en Tobago).

Meer info: https://africalia.be/nl/nieuws-en-pers/culturele-programmatie-european-development-days-2016/

ACPCultures+ heeft nog meer activiteiten voor u in petto.

 

Debat Africalia / UNESCO : "Culture, where art thou?"

Het debat Africalia / UNESCO ‘Culture, where art thou? Op zoek naar cultuur in de SDG’s. Van het UNESCO-verdrag uit 2005 over de bescherming en bevordering van de diversiteit van cultuuruitingen naar de VN SDG-agenda 2030’ zal plaatsvinden op donderdag 16 juni, van 11u tot 12u15 in Tour & Taxis (kamer D6), Brussel.

Meer info: https://africalia.be/nl/nieuws-en-pers/debat-africalia-unesco-culture-where-art-thou/

 

Stand “Innovatieve Partnerschappen voor Cultuur en Duurzame Ontwikkeling”

Africalia werkt samen met zes andere organisaties actief in de promotie van de rol van cultuur bij duurzame ontwikkeling - Culture et Développement, Africalia, Culture 21, BOZAR, Ecdpm, Interarts en More Europe - aan een stand in het EDD-dorp rond het onderwerp "Innovatieve Partnerschappen voor Cultuur en Duurzame Ontwikkeling".

Meer info: https://africalia.be/nl/nieuws-en-pers/stand-innovatieve-partnerschappen-voor-cultuur-en-duurzame-ontwikkeling-edd16/