OPEN CALL

« CREATIVITY IS LIFE » BEURZEN VOOR CREATIVITEIT

Senegal - DR Congo - Burkina Faso - Oeganda - Kenia - Rwanda - Zimbabwe

« CREATIVITY IS LIFE » BEURZEN VOOR CREATIVITEIT


Geen enkel land of sector ontsnapt aan de covid-19 crisis en de bevolking is zo goed als overal in (gedeeltelijke) lockdown. Vooral de culturele en creatieve sector wordt hard getroffen: het is de eerste sector die zijn activiteiten heeft moeten stopzetten en zal waarschijnlijk de laatste zijn waarvan de activiteiten hervat kunnen worden.

In antwoord op deze crisis ondersteunt Africalia kunstenaars in hun creatieve dynamiek door het opzetten van het Creativity is life beurzen-programma.

Deze tijdelijke actie is bedoeld om de creatie van artistieke werken tijdens, in reactie op, of na deze crisisperiode te ondersteunen. Dit project heeft tot doel kunstenaars uit verschillende disciplines een artistieke stem en een uitdrukkingskader te geven door hun werken onder de aandacht te brengen. Dit zal het mogelijk maken om culturele actoren "zichtbare" en "hoorbaar" te maken tijdens deze crisis.

Het objectief van Africalia is om in de interventielanden 50 beurzen met een bijdrage van € 1.500 per artiest toe te kennen. Deze landen zijn: Burkina Faso, Senegal, Democratische Republiek Congo, Rwanda, Kenia, Zimbabwe en Uganda.


Geïnteresseerd? Vind alle informatie hieronder en dien jouw project vóór 2 juni 2020 in!


VOOR WIE ?

Deze beurzen zijn bedoeld voor :

  • KUNSTENAARS, alle disciplines
  • Woonachtig in één van de interventielanden van Africalia: Burkina Faso, Kenia, Uganda, Democratische Republiek Congo, Rwanda, Senegal, Zimbabwe
  • Meer details in de open call en het aanvraagformulier


THEMA

Reactie op covid-19 "hier en nu" of "nadenken over de toekomst"

  • "Hier en nu": geconfronteerd met deze unieke situatie biedt de kunstenaar een reflectie, een blik op de samenleving, een ontsnapping, een boodschap van hoop,...
  • “Denken over de toekomst”: om na deze periode deel te nemen aan de opbouw van een duurzamere en rechtvaardigere toekomst, biedt de kunstenaar zijn visie, zijn vragen, zijn ideeën, zijn creativiteit ... Hoe zal de wereld na de crisis zijn: zullen we onszelf opnieuw kunnen uitvinden?


HOE AAN TE MELDEN ?

De volledige dossiers (aanvraagformulier en alle bijlagen) moeten uiterlijk vóór 2 juni 2020 in zijn geheel per email worden ingediend naar het volgende adres: africalia@africalia.be (vermeld als onderwerp: "Creativity is life - UW LAND").

Voor meer informatie over het aanvraagproces, gelieve de betreffende documenten te raadplegen:

De aanvragen mogen worden ingevuld in het Frans of in het Engels.

De resultaten van de kunstenaars selectie door de jury wordenop 30 juni bekendgemaakt via de gebruikelijke communicatiekanalen van Africalia.
Eventuele vragen over de oproep of het aanvraagformulier kunnen per email gestuurd worden naar africalia@africalia.be (vermeld als onderwerp: "Creativity is Life - UW LAND") voor 29 mei 2020 - 16u00, of zie onze FAQs.