Afrique Créative

ICC

Afrique

Afrique Créative 3e editie


Het programma van Africalia dat zich toespitst op het ondersteunen van ondernemers in de culturele en creatieve sector (CCI), lanceert binnenkort zijn 3de editie. Hiervoor een aanvraag indienen? Dat kan vanaf 19 oktober tot 25 november.

De oproep in een oogwenk

Het programma Afrique Créative, gefinancierd door Agence Française de Développement (AFD), heeft als doel de ontwikkeling van Afrikaanse culturele en creatieve bedrijven te ondersteunen om hun impact op lokaal, nationaal en internationaal niveau te maximaliseren. Dit jaar is de oproep uitgebreid naar 12 in aanmerking komende landen, waaronder Benin, Kameroen, Ivoorkust, Democratische Republiek Congo, Ghana, Guinee Conakry, Kenia, Marokko, Senegal, Zuid-Afrika, Tunesië en Oeganda.

Bonus?

*Technische ondersteuning op het gebied van versterking van de ondernemerscapaciteiten, onder leiding van een lokale incubator
*E-learning training voor het hele cohort over verschillende onderwerpen (HR-management, marketing, enz.)
*De mogelijkheid om je acceleratieproject te pitchen voor een jury bestaande uit culturele, institutionele spelers en investeerders, die de 15 beste projecten selecteert voor de rest van het programma (technische ondersteuning en financiële steun)

Bezoek de website van Afrique Créative voor meer informatie en om je aan te melden. >>