RWANDA ARTS INITIATIVE


RWANDA ARTS INITIATIVE - RAI
Crédits : Maël G. Lagadec

Rwanda Arts Initiative (RAI) is een platform waar kunstenaars elkaar vinden en dat ijvert voor de professionalisering van de kunstensector.

Sinds zijn oprichting in 2012 gelooft RAI dat de kunstensector een aanzienlijk kan bijdragen tot de socio-economische ontwikkeling van Rwanda. De sector genereert rijkdom door duurzame banen te creëren, door economische diversificatie en hij voegt culturele waarde toe.

RAI versterkt de capaciteit van lokale culturele investeerders middels een strategisch incubatiemodel en de promotie van activiteiten bij het publiek en beleidsmakers in de private sector. Daarnaast investeert RAI in de versterking van de lokale culturele sector door partnerschappen aan te gaan met culturele spelers in de Oost-Afrikaanse Gemeenschap (bestaande uit Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia en Tanzania) en de DRC, maar ook door bruggen te slaan dankzij Zuid-Zuid samenwerkingen, bijvoorbeeld met Burkina Faso.

Programma 2017-2021: Africalia ondersteunt de versterking van het associatieve, administratieve en financiële beheer; de marketing van culturele goederen en diensten via een digitaal platform (Jaami Art Bank); de administratieve opleidingen voor de culturele actoren van Rwanda en hun pleitbezorging bij de overheid om de aandacht te vestigen op de behoeften van de sector, maar daarnaast ook technische opleidingen voor jongeren.

Contact

Logo Rwanda Arts Initiative RAI

info@rwandaartsinitiative.com
00250 788 858 773

Website: www.rwandaartsinitiative.com
Facebook: www.facebook.com/officialrwandaartisinitiative/
Instagram: www.instagram.com/rwandaartsinitiative/
Twitter: twitter.com/RwandaArtsIn


Voorbeeld van hun werk: de tentoonstelling "Great Black Music" in Kigali