Tiende editie van MASA

Persconferentie - Brussel

Belgique - Côte d’Ivoire

Tiende editie van MASA – Marché des Arts du Spectacle Africain : persconferentie te Brussel


De tiende editie van MASA (Marché des Arts du Spectacle Africain) loopt van 10 tot 17 maart 2018 te Abidjan in Ivoorkust. In 2018 viert MASA ook zijn 25ste verjaardag. Africalia heeft de eer om het MASA-team te verwelkomen voor de promotie van deze Afrikaanse cultuurmaarkt met een persconferentie op dinsdag 16 januari 2018 in de gebouwen van het secretariaat van de ACP-landen.

affiche-masa-2018

Deze tiende editie maakt deel uit van het oorspronkelijke project van MASA om een sleutelevenement te worden voor de culturele ontwikkeling van Afrikaanse podiumkunsten.

Dit jaar nemen 64 gezelschappen uit Afrika, de Caraïben, de eilanden van de Stille Oceaan, Amerika en Europa deel en worden 7 disciplines vertegenwoordigd : muziek, dans, theater, verhaalkunst, humor, straatkunsten en slam.

Het evenement biedt de kans aan culturele organisaties en het grote publiek om kennis te maken met de diversiteit binnen de podiumkunsten, maar ook met de rijkdom aan hedendaagse artistieke scènes uit alle continenten.


Het thema van deze editie “Welke economische modellen voor de podiumkunsten ?” stelt de vraag naar duurzame financiering van cultuur in Afrika.


Persconferentie

Africalia heeft de eer om de Algemeen Directeur van MASA te verwelkomen, om deze cultuurmaarkt voor te stellen tijdens een persconferentie op 16 januari 2018 om 10.30u in de gebouwen van het secretariaat van de ACP-landen.

De conferentie is bedoeld voor journalisten, culturele organisaties alsook voor het grote publiek.

Wij vragen u vriendelijk uw aanwezigheid te bevestigen per e-mail coline.walrave[@]africalia.be of telefonisch +32 (0)2 412 58 80, ten laatste op 12/01/2018 (inschrijven verplicht). Gelieve uw naam, voornaam en organisatie in te vullen. Als u met een tweede persoon wilt komen, is dit mogelijk als u zijn/haar naam en e-mailadres meldt.

Aansluitend is er tijd voor een cocktail.

Locatie : Secretariaat van de ACP-landen (Kamer C), Georges Henri laan 451, 1200 Brussel
Openbaar vervoer : Metro Merode of premetro Georges Henri


Over MASA

MASA2016-fatou

MASA is een cultureel ontwikkelingsprogramma voor de Afrikaanse spektakelkunst. De eerste editie vond plaats in 1993 en dus vieren we in 2018 de 25ste verjaardag. De doelstellingen van MASA zijn vooral : steun aan creatie en productie van kwaliteitsvolle voorstellingen, faciliteren van reizen voor makers en hun producties in Afrika en over de wereld, opleiding van kunstenaars en operatoren in de productieketen, ontwikkeling van de sector van de podiumkunsten (muziek, theater & dans) op het Afrikaanse continent.

Dankzij de diversiteit van de levende kunsten en de multiculturaliteit die de kunsten definieert, kan MASA zijn doelstellingen blijven waarmaken.


Meer info

Website : www.en.masa.ci
Facebook : facebook.com/masadabidjanCredits

Dit welkomsmoment van MASA in Brussel wordt georganiseerd door Africalia, in samenwerking met Wallonie-Bruxelles International en les Halles de Schaerbeek.


Logo MASAAfricalia_logo_rvb_fond_blanc_72dpiLogo WBILogo Les Halles