Vooruit

The May Events

Belgique

The May Events @ Vooruit


Van 22 tot en met 26 mei organiseert Vooruit in Gent "The May Events", waarbij ‘revolutie’ thematisch centraal staat.

Hoe herkennen we revolutionaire momenten ? Wat betekent en bepaalt revolutie binnen een culturele, sociale en politieke omgeving ? Waar vinden vandaag nieuwe samenwerkingen plaats tussen performance en politieke bewegingen ? Wat is de plek van fictie en radicale verbeelding hierin ? The May Events, een nieuw platform voor kunst en discours, gaat op zoek naar antwoorden op die vragen.

Op The May Events - de naam verwijst naar de 50ste verjaardag van mei ‘68 - nodigen gastcurator Silvia Bottiroli, KunstenFestivalDesArts en onderzoekscentrum S:PAM artiesten en onderzoekers uit. Mensen die werken in of op de grens tussen de hedendaagse performance scene en de ontwikkeling van een politiek discours. Een onderzoek in het internationale artistieke veld focust voornamelijk op stemmen uit verschillende werelddelen. Ook nomadische en ontheemde artiesten zijn te gast.

Silvia Bottiroli is een curator en onderzoeker in hedendaagse performancekunst. Ze focust in haar onderzoek vooral op dynamieken, samenwerkingen en collectieve creatie in de politieke en ethische waarden van performance. Van 2012 tot 2016 was ze de artistieke directeur van het Italiaanse Santarcangelo Festival.

Meer info : vooruit.be

Facebook : www.facebook.com

Credits : een productie van : Vooruit, gecureerd door : Silvia Bottiroli, in samenwerking met : KunstenFestivalDesArts Brussel, S:PAM (Studies in Performing Arts & Media) & UGent.