Masterclasse

Creatieve Fotografie

Sénégal

Masterclass “Creatieve Fotografie”


Africalia organiseerde een masterclass over creatieve fotografie van 13 tot 17 februari 2017 in Dakar. Deze opleiding werd door 15 veelbelovende fotografen gevolgd voor wie dit zowel een technische als inhoudelijke springplank vormde om aan bestellingen te kunnen voldoen.

Afrika telt maar een handvol scholen voor fotografie. Om aan de nood tegemoet te komen organiseerde Africalia een masterclass creatieve fotografie. Het wil daarmee de vaardigheden van Afrikaanse fotografen aanscherpen, hen meer foto’s doen maken die hun identiteit en ideeën uitdrukken. Creatieve fotografie prikkelt de gedachten, ze wekt de interesse van het publiek op en laat een nieuw licht vallen op de Afrikaanse werkelijkheid, die in de media vaak door vooroordelen is gefilterd.

De “Creative Photography” workshop vond plaats van 13 tot 17 februari in Dakar.

Ina Thiam masterclasse photo
Crédits : Ina Thiam

De 15 hadden enige ervaring als fotograaf. De opleiding diende als een springplank en om hen technisch en inhoudelijk vooruit te doen gaan. Zo kunnen ze gepast reageren op toekomstige professionele aanvragen.

De jonge fotografen komen uit verschillende Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara waar Africalia actief is : Burkina Faso, Burundi, Congo en Senegal.

JPEG - 8.3 Mo
JPEG - 2.2 Mo

Ontdek het werk van de deelnemers op :
Facebook
Instagram