De bijeenkomst van april

Het Sacrale

Belgique - Burkina Faso - Rwanda

De bijeenkomst van april - Halles de Schaerbeek


De bijeenkomst van april tweede editie bestaat uit : 90 toekomstige kunstenaars, denkers en sprekers uit 6 landen van Europa en Afrika. Elke avond meer dan 4 uur uitwisselingen. 11 avonden (gratis toegang) van 17 tot 28 april 2018.


Twee weken lang komen tientallen studenten van kunstscholen, jonge kunstenaars en denkers samen in Les Halles om het sacrale in de wereld van vandaag te exploreren. Iedere dag wisselen toespraken, debatten en door de kunstenaars vormgegeven realisaties elkaar af (vrije toegang).

De evenementen vinden zowel plaats in Les Halles als op andere plekken in Brussel.

Door hun interactief en participatief karakter spelen de Brusselaars er, zowel in de conceptuele fase als in de toonfase, een rol in. Wellicht hebben we enkele verrassende voorstellen in petto die we graag samen met u realiseren. Volg de info hierover !


In het kader van het partnerschap tussen Les Halles en Africalia, 10 jonge makers van Burkina Faso en Rwanda nemen deel aan deze bijeenkomst.

Die makers komen uit de volgende organisaties : voor Burkina Faso, Institut Imagine (opleiding in de verschillende vakgebieden van film) en Cartel (opleiding in woordkunst en theater) ; voor Rwanda, Amizero (hedendaagse dansopleiding) en Mashirika (theateropleiding).


Lees het volledige programma voor de bijeenkomst van april


Praktische info

Data : 17/04 > 28/04/2017
Lezingen : elke avond om 18.30u
Artistieke interventies : elke avond om 20.30u
Locatie : Les Halles de Schaerbeek, 22b Koninklijke St.-Mariastraat, 1030 Brussel

Meer info : www.halles.be

Logo Les Halles