FIFF - Cinéma Parents non admis

Vertoning "Mateso"

Belgique

Cinéma Parents non admis


In het kader van het partnerschap tussen FIFF en Africalia, wordt een kortfilm over Afrika vertoond tijdens de 4e en laatste voorstelling van de Cinéma Parents non admis (Cinema Ouders niet toegelaten).

"Mateso" van het collectif caméra etc. wordt vertoond op 21 april 2018 om 9.30u. in het Cultureel Centrum van Namen.

FIFF_cinema_parents_non_admis_2018

Cinéma Parents non admis is een cyclus van vier voorstellingen, op initiatief van FIFF en het Cultureel Centrum van Namen, voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Christophe Challe en Vincent Pagé, beiden regisseur en acteur, begeleiden de jonge toeschouwers doorheen het magische universum van de 7e kunst. Op een ludieke en interactieve manier overlopen ze met hen de thematiek in de (kort)films op het programma.

Een originele manier om de kritische geest te slijpen, tijdens een ontdekkingstocht door onbekende werelden. FIFF maakt er een punt van om tijdens elke voorstelling een film uit het Zuiden te programmeren.


Een kortfilm over Afrika staat op het programma tijdens de voorstelling van 21 april 2018 :

"Mateso" van het collectif caméra etc. (België – Animatie – 8 min) : Een kind wordt ergens in Afrika geboren. Zijn moeder lacht hem toe. De oorlog breekt uit. Mama maakt zich zorgen en verliest haar glimlach. Het kind wil niets liever dan zijn moeder haar glimlach teruggeven. Ze ontvluchten hun land, komen in hun buurland in een vluchtelingenkamp terecht, maar het geweld houdt aan. Het kind verzet zich. Achternagezeten door de mannen van het kamp, moeten ze opnieuw vluchten. Als ze in Europa aankomen, hopen ze dat hun situatie zal verbeteren. Na een lange tijd in een gesloten opvangcentrum arriveert eindelijk een brief.