Atelier Graphoui


Atelier_graphoui_residence
Crédits : Lou Vernin

Atelier Graphoui bestaat sinds 1979 en is zowel een collectief van cineasten als een audiovisueel productie-atelier en een creatief centrum. Graphoui is een echt klank-en-beeld laboratorium actief op het vlak van productie en vorming.

Animatiefilm, documentaire film, experimentele film, audiocreatie… Atelier Graphoui ondersteunt audiovisuele creaties waar de grenzen tussen inhoud, vorm en genres in vraag worden gesteld en waar op een atypische en/of innoverende wijze met taal geëxploreerd en gespeeld wordt.

In het kader van het partnerschap met Africalia en zijn wereldburgerschapseducatie programma wil Atelier Graphoui zijn internationale residenties bestendigen. Het atelier zal jaarlijks twee Afrikaanse kunstenaars in residentie uitnodigen, telkens voor een creatieperiode van drie maanden. De werken die eruit voortkomen onthullen veeltalige en diverse stemmen en verhalen met elk hun eigen uitdagingen, vraagstukken, spanningen en kansen om verbinding te vinden. De residenties worden begeleid door projecties of momenten van uitwisseling met de kunstenaars, zodat het publiek een dieper begrip krijgt van hun verhalen.
 

Contact

info@graphoui.org
0032 (0)2 537 23 74

Website : www.graphoui.org
Facebook : www.facebook.com/Atelier-Graphoui