DTZ Dance Trust Zimbabwe


Dance Trust Zimbabwe (DTZ) is een overkoepelende organisatie die verschillende projecten met betrekking tot hedendaagse dans in Harare omvat. De structuur bestaat uit de Tumbuka Dance Company ; het Outreach Project biedt toegang tot dansopleiding aan jongeren uit high-density voorsteden ; het National Ballet ; en de Dance Foundation Course (DFC), waarbij die laatste het hoofdaandeel van het partnerschap van Africalia en DTZ is.
De Dance Foundation Course (DFC) is een intensieve 3-jarig (...)

DTZlogoDDFClogoance Trust Zimbabwe (DTZ) is een overkoepelende organisatie die verschillende projecten met betrekking tot hedendaagse dans in Harare omvat. De structuur bestaat uit de Tumbuka Dance Company ; het Outreach Project biedt toegang tot dansopleiding aan jongeren uit high-density voorsteden ; het National Ballet ; en de Dance Foundation Course (DFC), waarbij die laatste het hoofdaandeel van het partnerschap van Africalia en DTZ is.

De Dance Foundation Course (DFC) is een intensieve 3-jarig voltijds opleidingsprogramma in hedendaagse dans. Regelmatige samenwerkingen en producties met andere dansgezelschappen en choreografen uit de regio vormen een integraal bestanddeel van dit opleidingsprogramma. De Dance Foundation Course richt zich tot 15 jonge mannen en vrouwen met een levendige belangstelling voor dans en podiumkunsten die van hedendaagse dans hun beroep willen maken. De goede reputatie van het DFC-programma heeft reeds bijgedragen tot samenwerkingen met België, Israël, Kenia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika. .

Programma 2012-2014 : Africalia legt voornamelijk de nadruk op de Dance Foundation Course (DFC) die dans en productie vaardigheden aanbiedt aan een groep van 15 jonge dansers gedurende 3 jaar.

www.facebook.com/DTZ

Artikels

De jeunes danseurs du Zimbabwe viennent compléter leur formation en Belgique door Ayoko Mensah

https://africalia.be/nl/nieuws-en-pers/shadows-pushpull-afro-hedendaagse-dans-theater