NHIMBE TRUST


Nhimbe
Crédits : Nhimbe trust

Nhimbe Trust, gebaseerd in Bulawayo, is een organisatie voor kunstonderwijs. Ze is leidinggevend in onderzoek rond opleiding en grote pleitbezorger op het gebied van cultuurbeleid, en het bevorderen en verdedigen van de vrijheid van creatieve expressie.

Africalia richt zich bij Nhimbe Trust op hun 3 belangrijkste initiatieven :

Bluez Café : Begin 2017 wist Nhimbe een nieuwe thuis te verzilveren door een partnerschap met de Youth Contact Center en hun lokalen te betrekken. Daardoor is Nhimbe en vaste stek met repetitie ruimtes en podia in het hart van Bulawayo.

Children in Theatre and Television (CITT) : deze school geeft een beroepsopleiding in theater voor jongeren (in de leeftijdsgroep 15-25 jaar). Het is een weekendschool waar een groep van 30 jonge mensen uit 6 scholen rond Bulawayo vaardigheden in de podiumkunsten verwerven en leren theatermaken in een opleidingsprogramma dat 3 jaar duurt.

Women in Theatre and Television (WITT) : dit project biedt een beroepsopleiding en middelen voor vrouwelijke schrijvers, acteurs, regisseurs en producenten. WITT wil het werk van deze vrouwen regelmatig gepresenteerd zien zodat hun podiumstemmen versterkt kunnen worden. WITT brengt hun werk naar diverse locaties in Zimbabwe en zoekt naar regionale en internationale mogelijkheden.

Programma 2017-2021 : Africalia ondersteunt de kosten van het kernpersoneel en de Bluez Café, CITT en WITT projecten.


Nhimbe 2
Crédits : Nhimbe Trust

Contact

admin@nhimbe.org
00263 9 60002 or 00263 9 60019

Website : www.nhimbe.org
Facebook : www.facebook.com/NhimbeTrust

Nhimbe logo 15ans

Artikels

Arts & Culture Zimbabwe - Research paper Funding Analysis

Nhimbe Trust Spearheads Arts Advocacy Program In Zimbabwe door Tawanda Mudzonga

High school students excel in Nhimbe Trust theatre programme door Tawanda Mudzonga