FESFOP


FESFOP
Crédits : FESFOP

Onder de naam FESFOP (Festival International de Folklore et de Percussion) zijn zowel het jaarlijkse festival als de permanente socio-culturele activiteiten begrepen. Het FESFOP, gevestigd in Louga, stelt zich tot doel om de cultuur toegankelijk te maken voor de hele bevolking ; de culturele identiteit te versterken ; de interculturaliteit, de kunstenaars, hun creaties en de decentralisatie van de culturele actie te bevorderen. FESFOP moedigt de samenwerking en partnerschappen tussen lokale overheden, verenigingen van het middenveld, niet-gouvernementele organisaties en culturele actoren aan.

Het Festival FESFOP biedt elk jaar culturele, artisanale, folkloristische, sociale, milieugerichte, toeristische, sportieve (traditionele worstelwedstrijden) activiteiten etc. aan.

FESFOP beheert eveneens meerdere activiteiten die het hele jaar door lopen, zoals de Internetradio ; het Percussiemuseum ; percussieopleidingen en -stages ; een botanische tuin ; cultureel en solidair toerisme ; activiteiten die worden georganiseerd in de Village Fesfop, dat tevens een verblijfs- en een restauratieruimte omvat. Die culturele, toeristische en economische activiteiten dragen bij tot de ontwikkeling van de streek rond Louga.

Programma 2017-2019 : Africalia ondersteunt de versterking van het associatieve, administratieve en financiële beheer ; de opleidingen voor de culturele actoren van Louga ; toegang tot de markt van jonge culturele ondernemers via een incubator en de gedecentraliseerde verspreiding in de streek rond Louga.


fesfoplogo

Contact

fesfoplougasn@gmail.com
00221 33 967 43 79

Website : www.fesfop.org
Facebook : www.facebook.com/fesfop.louga