GROUPE TACCEMS


Groupe Taccems
Crédits : Groupe Taccems

De Groupe Taccems is gevestigd in Kisangani en verenigt een vijftiental acteurs. Taccems beoefent actietheater en interventietheater. De vereniging helpt eveneens lokale gezelschappen met de opleiding van acteurs en beoefenaars van de andere beroepen uit de sector.

De Groupe Taccems beheert een culturele ruimte : de Espace Ngoma, een plaats waar de uitdrukking en de creativiteit van de kunstenaars ten volle tot hun recht komen. Hij ligt ook aan de basis van het Festival NGOMA. Dit festival vindt elk jaar in Kisangani plaats en er worden meerdere stukken op de planken gebracht, niet alleen door professionele groepen, maar ook door amateur- en schoolgezelschappen.

Het vlaggenschip project van de vereniging is Pôle Culturel Est die werkt aan culturele decentralisatie en de opbouw van een netwerk in 3 oostelijke regio van de Democratische Republiek Congo (Eastern Province, Noord- en Zuid-Kivu) en in 3 landen (DRC, Rwanda en Burundi). De Pôle Culturel Est heeft tot doel om de operatoren te professionaliseren en theaterstukken in het oosten van het land evenals in de regio van de Grote Meren te verspreiden.

Programma 2017-2021 : Africalia ondersteunt de versterking van het associatieve, administratieve en financiële beheer ; de theateropleidingen ; de culturele decentralisatie dankzij de verspreiding en de marketing van de stukken in het oosten van het land evenals in Rwanda en Burundi.

Africalia ondersteunt ook de federatieve en vermenigvuldigende rol van de Taccems bij het begeleiden van initiatieven binnen de Pôle Culturel Est, zoals de film- en audiovisuele training van haar leden 3Tamis en Yole Africa.

Contact

taccems_art@yahoo.fr
00243 998 41 78 75

Facebook : www.facebook.com/Groupe-Taccems-Asbl

taccemslogo