PLATEFORME CULTURELLE DU BURKINA FASO


PCBF - jazz
Crédits : Anselme Sawadogo

Het Plateforme Culturelle du Burkina Faso (PCBF) groepeert vijf verenigingen : Benebnooma, Espace Culturel Gambidi, Jazz à Ouaga, Umané Culture en Afrik’Heur. Die verenigingen willen hun middelen, hun vaardigheden en sommige van hun activiteiten poolen om de ontwikkeling van de cultuur en het artistieke leven in Burkina Faso te bevorderen.

Gevestigd in Ouagadougou wil het PBCF de belangen van zijn leden verdedigen (in het bijzonder bij de overheid), technische en materiële ondersteuning bieden aan gedecentraliseerde initiatieven en bijdragen tot de professionalisering van de beroepen uit de sector van de podiumkunsten.

Deze structuur zet zich eveneens in voor de decentralisering van de culturele actie en organiseert daartoe rondtrekkende evenementen als de Caravane Jazz à Ouaga, Waga Hip Hop, Les Nuits Atypiques de Koudougou (Atypische Nachten van Koudogou) en de Espace culturel (Culturele Ruimte) Gambidi. De artistieke en culturele initiatieven van het PBCF (opleiding van technici uit de culturele sector) zullen op lange termijn ten goede komen aan de hele bevolking van Burkina Faso, zowel in de steden en de wijken als in de dorpen op het platteland.

Programma 2017-2021 : Africalia ondersteunt de versterking van de deskundigheid, onder andere het associatieve, administratieve en financiële beheer ; de opleiding van geluidstechnici ; pleitbezorgingsactiviteiten op het cultuurbeleid vlak en de decentralisatie van de culturele actie.

Contact

adm.pcbf@gmail.com
00226 25 36 09 67