Afropean+ 17/01/2015 @ BOZAR


BOZAR opent zijn deuren voor het grote publiek met Afropean+ en programmeert een uniek multidisciplinair evenement gedurende de hele dag 17/01, dat de bijdrage van Afrika aan het Belgische en Europese culturele landschap viert. Een dag lang pakt Afropean+ uit met concerten van gerenommeerde artiesten en biedt een podium voor jonge talenten, film, debatten, toneellezingen, een creatieve markt, kinderanimatie, tentoonstellingen en tal van andere activiteiten die allemaal op de rijkdom van (...)

affiche afropean+_7.final
BOZAR opent zijn deuren voor het grote publiek met Afropean+ en programmeert een uniek multidisciplinair evenement gedurende de hele dag 17/01, dat de bijdrage van Afrika aan het Belgische en Europese culturele landschap viert. Een dag lang pakt Afropean+ uit met concerten van gerenommeerde artiesten en biedt een podium voor jonge talenten, film, debatten, toneellezingen, een creatieve markt, kinderanimatie, tentoonstellingen en tal van andere activiteiten die allemaal op de rijkdom van interculturaliteit focussen!

Africalia zal er 2 activiteiten voorstellen: de lancering van het Congolese stripverhaal “Paul Panda Farnana, een vergeten leven” en de Belgische première van de Kenyaanse documentaire “Ni Kuruka Maisha – Jumping into Life”.

Openingsuren

: 10u00-02u00

Plaats

: BOZAR, 23 Ravensteinstraat, 1000 Brussel

Meer info:

www.bozar.be

 

Lancering van de strip “Paul Panda Farnana, een vergeten leven”. 

Panda_cover_NL
Het stripverhaal Paul Panda Farnana, een vergeten leven vertelt de geschiedenis van deze buitengewone man, één van de eerste Congolezen die in België kon studeren en een vurig pleitbezorger was voor de rechten van zijn volk. In het kader van de lancering van dit album, nodigen wij twee tekenaars van de vzw BD Kin Label uit om aan de Africalia stand te signeren en met wat geluk uw karikatuur te schetsen.

 

 

 

Stand openingsuren

: 10u00-24u00

Plaats

: Hal Horta - BOZAR

Gratis toegang!

Meer info over het stripverhaal op de pagina van de strip Paul Panda Farnana, een vergeten leven.

 

Belgische première Ni Kuruka Maisha – Jumping into Life, 69’, 2014, Kenia

Ni kuruka maisha_2013


Jumping into Life
is een documentaire over de leerlingen van de kunstschool Kuruka Maisha. Op een intense en geëngageerde manier wordt het leven van de jongeren in de sloppenwijken van Nairobi afgeschilderd. De film toont de vreugde en het plezier dat ze beleven aan hun eerste stappen op het podium, en laat tegelijkertijd de complexiteit zien van droom en ontgoocheling in de ontwikkeling van hun talenten als kunstenaar.

 

Projectie

: 11u00

Plaats

: Hal M - BOZAR

Gratis toegang!

Meer info over de film op de pagina van Ni Kuruka Maisha - Jumping into Life.